Svartvinbärssoppa

<< < (7/9) > >>

Sorla:
Det blir björnbär och hallon idag. Misstänker att folket kommer klaga på att den inte är tillräckligt söt. Och är lite undrande över björnbären. Stelfrusna. Kommer det gå att äta dem?

800 cacher är lite i sammanhanget. Vi är noobisar jämfört med många andra. Vi har hållit på sedan 2011 ungefär. Men de första åren var det inte så frekvent. Men sedan januari 2015 ungefär började vi ta 2 i veckan. Men ofta blir det någon extra. Det är ett toppenbra sätt att ta sig ut på. Men maken har börjat turfa också. Så jag hänger på honom när vi är ute. Men som sällskapsgrej funkar inte turf bra tycker jag.

Upptäckte just att vår glassmaskin byter håll när det går tungt.  :smile:


Och eftersom mitt svar inte gick iväg kan jag nu tillägga att glassen blev jätte god! Och dottern tyckte den var för lite söt. Precis som jag misstänkte.  :lol:

hemul:
Kan inte de som vill ha sötare ha nån sötsliskig sås till?

Som du upptäckte går frysta bär finemang. Kör bananglassen just nu - hoppas inte grannarna hör!!! Jag hade en färsk banan som höll på att bli för gammal och ungefär lika mycket djufrysta skivor som jag delade lite. Avsikten var att lägga i dem mot slutet så det skulle bli lite bitar i, men jag glömde och hade i alltihopa på en gång. Misstänker att det inte blir några bitar.

Maskinen är väldigt lik min, men inte precis.

Har en plan för chokladglass som borde bli jättegod. Man gör sneakvarianten på kakao, men har i en massa spån från nån fin mörk choklad på slutet så det blir bitar. Har även planer med mina torkade päron. Som för övrigt är söta som godis, inte underligt att Idalinda gillade sånt! Tänkte om man smular päronen lite och låter dem ligga och dra i konjak eller mörk rom och så har man i dem på slutet i vanliljglass. Borde inte det bli ganska så gott? Kanske lite kakaokross också? :lick:

Sorla:
Jag är ju galet förtjust i äpple och kanel. Så det ska jag nog försöka mig på. Men då kokar jag nog en kompott först som får svalna. Och visst borde man vl kunna göra ingefärsglass? Typ, bara ingefära och vanilj? Eller ska man blanda ingefäran med rabarber?

Torkade äpplen och päron ÄR godis.  :lol1: Klart det blir mumma i glass. Jag nämnde chokladglass för maken igår, och då glimmade det till i ögonen på honom. Tänkte också att man river någon god mörk choklad grovt. Hade inte en tanke på kakaon, men det kanske är en höjdare.

hemul:
 :cry:
I september 2006 slutade Vin & Sprit att importera arrak till Systembolaget eftersom de minskade volymerna gjort importen från Indonesien olönsam.[3] Från och med 1 oktober 2009 säljer Facile arrak via Systembolaget.[4] Denna arrak är dock vit och inte traditionellt bärnstensfärgad.[5]
https://sv.wikipedia.org/wiki/Arrak

Dyrt är det också!
http://www.systembolaget.se/dryck/sprit/ostindia-1733-arrak-1015602

hemul:
Nu har jag provat päron. Det blev inte dumt. Mixade två stora köpepäron och blandade i smeten. Slog i ett snapsglas mörk rom också. När glassen nästan var klar smulade jag torkade päron och hällde i. Det var lyckat. De höll sig nämligen knapriga. Om de fortfarande är knapriga efter ett par veckor i frysen återstår att se, tvivlar på att de är det. Kunde ha varit mer rom i men jag är för snål.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida