Jag slog till och köpte två nya stekpannor efter en hel del bearbetning av maken. Jag gillar inte de nonstickbelagda asen. De blir dåliga efter ett år och känns giftiga bara jag tittar på dem. Ja, ni vet ju. Så äntligen fick jag köpa ett par. Jag är lycklig, men herrarna kommer inte alls överens med dem. Jag har kommit på hur man steker omelett i den, men gossen vägrar släppa teflonpannan. Han vill ha en sån för omeletten glider omkring som på en is i den. Det krävs lite mer finess i gjutjärnspannan. Men jag vill inte ha kvar den läbbiga teflonpannan.
I helgen när vi var bortresta fanns det en gammal fin panna där som var helt slät i botten. En gjutjärnspanna alltså. De jag köpte är ganska skrovliga. Men de verkar svårare att hitta de där lena fina. Eller är det att den har blivit instekt och sliten av ålder och användning? Den var helt underbar och jag tror sonen skulle komma bra överens med en sån slät. Någon av er som kan skillnaderna på dem? Var jag kan hitta en slät och och...
Tips? Någon?