Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.12.03 - 18:09:43 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Innehåller crème fraiche levande bakteriekultur?  (läst 6645 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2015.06.17 - 14:20:31 »

Nån som vet? Helt omöjligt att googla.

Jag brukade syra grädde med fil som kultur förut men undrar om det inte skulle bli godare med CF och vill inte förstöra grädden ifall CFen är död.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2015.06.19 - 20:06:34 »

så vitt jag vet är det levande.   

Å andra sidan kan man göra sour cream med citron.

Nu börjar jag tvivla :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2015.06.19 - 20:18:40 »

Alltså jätteskumt. Efter 1 ½ dygn hade ingenting hänt, men gräddmjölken var inte dålig. Nu idag när jag vaknade var det plötsligt tvärtjockt. 2 ½ dygn kanske. Med fil går det på ett dygn. Får se hur länge jag törs ha det stå. Ska stoppa in lite i kylen och prova hur det smakar. Svårt att känna när det är fisljummet.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2015.06.19 - 20:46:12 »

Läste runt litet, och att göra creme fraiche görs med kärnmjölk i grädde... Eller i yoghurt. Hm

skumt men spara, är säkert gott!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2015.06.19 - 21:07:51 »

Tycker det borde bli mest likt den köpte med samma kultur som de anänder. En skillnad är att min är gulare. Jag blandade i mjölk så det skulle bli samma fetthalt som i den köpta.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2015.06.19 - 21:26:01 »

Smakade mums! Så nu vet man det. Tror jag skördar den i natt innan jag lägger mig. Tycker den var lagom syrlig. Enda var att det var lite små hårda fettbitar i liksom. Den köpta är nog homogeniserad. Borde nog vispat runt lite då och då under processen.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544