hemul
|
|
« skrivet: 2015.06.17 - 14:20:31 » |
|
Nån som vet? Helt omöjligt att googla.
Jag brukade syra grädde med fil som kultur förut men undrar om det inte skulle bli godare med CF och vill inte förstöra grädden ifall CFen är död.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #1 skrivet: 2015.06.19 - 20:06:34 » |
|
så vitt jag vet är det levande.
Å andra sidan kan man göra sour cream med citron.
Nu börjar jag tvivla :)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2015.06.19 - 20:18:40 » |
|
Alltså jätteskumt. Efter 1 ½ dygn hade ingenting hänt, men gräddmjölken var inte dålig. Nu idag när jag vaknade var det plötsligt tvärtjockt. 2 ½ dygn kanske. Med fil går det på ett dygn. Får se hur länge jag törs ha det stå. Ska stoppa in lite i kylen och prova hur det smakar. Svårt att känna när det är fisljummet.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #3 skrivet: 2015.06.19 - 20:46:12 » |
|
Läste runt litet, och att göra creme fraiche görs med kärnmjölk i grädde... Eller i yoghurt. Hm
skumt men spara, är säkert gott!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2015.06.19 - 21:07:51 » |
|
Tycker det borde bli mest likt den köpte med samma kultur som de anänder. En skillnad är att min är gulare. Jag blandade i mjölk så det skulle bli samma fetthalt som i den köpta.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2015.06.19 - 21:26:01 » |
|
Smakade mums! Så nu vet man det. Tror jag skördar den i natt innan jag lägger mig. Tycker den var lagom syrlig. Enda var att det var lite små hårda fettbitar i liksom. Den köpta är nog homogeniserad. Borde nog vispat runt lite då och då under processen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|