Glömde skriva att jag får betala 85 kronor kilot för en kvarts kalv. Det är svårt att göra en jämförelse då det inkluderar alla delar från oxfilé (ca 500 g) till lägg som jag faktiskt inte ens vet vad det kostar i affären. Det är också en del av vårt projekt. Att lära oss laga till även långkokskött.
Lägg kostade runt 70 på City Gross häromdagen och det är nog fortfarande billigt fast de tyvärr verkar ha höjt priset. Det och bringa är nog mitt favoritkött. Älskar det där klistriga som blir när man långkokar läggen. Urgott även om det är magert kött. Men desto mer grädde får man ju ha i såsen.
Lägg är det man helst ska ha till riktig boeuf bourguignon, ingen tråkig högrev inte! Det är absolut inte svårt att tillaga. Blir gott hur man än gör. Bringa likaså. Å, dig kan jag ju tipsa om min "sjömansbiff" på bringa! Smaskens balaskens är det. Man behöver ju inte göra skivor, det var mest för att forkorta koktiden.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2305.0.htmlJag gör ofta såna där grytor på framdelskött, där allt inklusive potatis får koka med. Det enda man behöver tänka på är att sätta till rotfrukter och annat när det är lagom mycket koktid kvar så allt inte mosar sönder.