annaw
Newbie
Smörklickar: 0
Offline
Antal inlägg: 10
|
 |
« skrivet: 2008.02.29 - 00:31:14 » |
|
Har ett favoritrecept på moussaka sedan innan, men det var ju potatis i, så jag gjorde en egen variant, som borde hamna bra till i värden.
2 små zuccini 1 stor aubergine Skiva på längden och stek i smör. Lägg i en ugnsfast form
Stek 500 g köttfärs och en stor hackad lök Blanda i 2 hackade tomater, och 1 dl vitt vin. Låt puttra ihop en kvart tillsammans med salt, peppar, oregano, och lite muskot.
På med kättfärsen i formen. Häll på 5 dl vispgrädde och massa ost. In i ugnen 40 min 200 grader. GOTT!!!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
 |
« Svara #1 skrivet: 2008.02.29 - 18:16:47 » |
|
Låter som en väldigt god variant, men jag tar nog bara aubergin eller bara squash när jag gör moussaka. Och ibland gröper jag ur dom och fyller dom i stället. 
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
Tina
|
 |
« Svara #2 skrivet: 2011.11.01 - 19:27:43 » |
|
Jag måste skriva ner hur jag gjorde moussaka idag, annars glömmer jag bort det.
2 mellanstora auberginer skivas och saltas en stund och steks sedan i smör eller annat fett. Jag körde talg idag.
Gör en köttfärssås på 6-7 hg köttfärs, en lök, pressad vitlök och 1 burk krossade tomater. Krydda med salt, peppar, en nypa kanel, oregano och basilika.
Gör en ostsås på 3 dl vispgrädde och 2 dl creme fraiche som får koka ihop, riv i lite muskot och smält ner 3 dl riven ost med god smak. Till sist kan man vispa i ett ägg så blir den lite tjockare.
Varva aubergin, köttfärsås och ostsås, lite riven ost på toppen och så 20 min i 200 graders ugn.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
 |
« Svara #3 skrivet: 2011.11.01 - 20:59:51 » |
|
mmm blir nästan hungrig!"
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #4 skrivet: 2011.11.01 - 21:16:34 » |
|
Moussaka - det är ju jättelowcarb. Att man inte tänkt på det. 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
 |
« Svara #5 skrivet: 2011.11.02 - 07:32:15 » |
|
beror val pa vad man har i sasen och hur mycket aubergine det ar i... Men jag ska testa nagan gang!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
 |
« Svara #6 skrivet: 2011.11.02 - 09:30:58 » |
|
Den där ser verkligen GOD ut!  Måste definitivt testas! Smörklick till dig Tina! 
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
Tina
|
 |
« Svara #7 skrivet: 2011.11.02 - 21:56:14 » |
|
Tackar, ja den är verkligen mumsig och ett bra lasangesubstitut. Man kan ta squash också om man inte har aubergine.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Ninnan
|
 |
« Svara #9 skrivet: 2011.11.02 - 22:08:19 » |
|
Ostsåsen verkar good  det var länge sedan jag gjorde det. Jag har förstått att jag inte kan vräka i mej hur mycket fett som helst  , men..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #10 skrivet: 2011.11.02 - 22:31:13 » |
|
Välkommen i klubben. 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
 |
« Svara #11 skrivet: 2011.11.02 - 22:34:23 » |
|
Tackar! 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
 |
« Svara #12 skrivet: 2011.11.04 - 09:46:50 » |
|
Ja ostsåsen smakar precis som vanlig bechamel. Jag slickar kastrullen efteråt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
 |
« Svara #13 skrivet: 2011.11.04 - 11:29:04 » |
|
vill man ha luftigare ostsas, vispa aggvita och "vik" forsiktig in den. Ska testa. Kanske nu i helgen... for bra ostsas saknar jag litet grand ibland.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
 |
« Svara #14 skrivet: 2011.11.04 - 18:33:45 » |
|
Än en gång mm! ostsås  Nu har jag varit utan våg i 4 månader, på grund av att den rackaren inte visade siffror. Det var inget fel på batterierna. Men nu tryckte jag med foten väldigt långt upp så funkade det. Jag väntar tills i morgon bitti med att väga mej.. 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|