Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.17 - 19:57:38 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 82   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ninnans klavertramp på vägen..  (läst 416944 gånger)
0 Medlemmar och 11 gäster tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #990 skrivet: 2012.10.16 - 03:58:26 »

Ja, för jag kan inte hitta att någon nämnt det så jag fattar fortfarande inte vad du dillar om.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #991 skrivet: 2012.10.16 - 14:06:30 »

Jag har fortfarande tankar om surdegsbröd, bakat av mej.
Såg på ICA att de hade surdeg både i kylen och i torrjäst??
Frågan är om surdegsbröd skulle vara skonsammare än vanligt bröd? Gluten? Hur ter den sig iförhållande till vanligt bak?
Mitt köpeknäckebröd ligger på 6kolh., och det är väl svårt att komma under?
Jag har faktiskt en riktig gammeldags bakugn i mitt kök ( men där ligger spikar, skruvar och gamla cigarettaskar med fimpar i  :redface:

Torrjäst, till surdeg. Eller var det jag som missförstod?  :blink:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #992 skrivet: 2012.10.16 - 14:39:06 »

Var ju flera dar sen. Kan väl inte jag komma ihåg!  :lol1:

Jag sökte faktiskt, man kanske inte mer än på innevarande sida och den innan.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #993 skrivet: 2012.10.16 - 15:17:05 »

Det fanns på bakhyllan torrjäst-surdeg. Där var recept också. I bägge skulle det vara vanlig jäst. Just så gör stora bageri; I reklamen surdegsbröd men i  innehållsförteckningen även vanlig jäst. Kan verkligen gluten bli likvärdigt med riktig surdegsbröd?  :blink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #994 skrivet: 2012.10.16 - 15:19:26 »

Jag tror inte torrjäst behöver vara fel, men den där är säkert det. Kom just ihåg att jag var med på nån mailinglista om syrning för länge sen och där satt de och böt torkade kulturer, både surdeg och sånt man syrar mjölk med. De torkade in det på papper, har jag för mig.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #995 skrivet: 2012.10.16 - 18:04:46 »

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fytinsyra

Det låter ju inte så där jättebra med surdegsbröd  :sad:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #996 skrivet: 2012.10.16 - 18:24:47 »

Syrningen förstör väl det mesta av fytinsyran. Men gluten lär väl bli kvar.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #997 skrivet: 2012.10.16 - 18:39:20 »

Fast här står att syrningen delvis bryter ned gluten och andra proteiner.
http://www.dinsurdeg.se/Om-surdeg/Vad-%C3%A4r-surdeg

Förresten finns ju fytinsyran mesti klit, så om man bakar surdegsbröd på vitt mjöl så borde man slippa den.  :lol:

Jag är lite sugen på att testa, för det retar mig att jag använder ströbröd. Om man bakar surdegsbröd på spelt eller liknande och gör ströbröd av borde det ju bli rätt OK. Fast mina tidigare surdegsförsök gick inte så jättebra.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #998 skrivet: 2012.10.21 - 00:49:15 »

Mina surdegsförsök har också gått åt skogen och jag har gett upp försöken att äta gluten(-förutom 6kolh-) och socker. Kan man äta rotsaker, grönsaker och frukt känns det som en bra kompensation.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #999 skrivet: 2012.10.21 - 01:10:45 »

Men vissa saker kräver panering! Som rödspätta och strömmingsflundror!   :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #1000 skrivet: 2012.10.21 - 01:20:54 »

Mald mandel och majsmjöl kanske?  :flirting:
 dags för  :nightie:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1001 skrivet: 2012.10.21 - 01:23:53 »

Det är inte samma sak! Jag har inga problem med t.ex. smulpaj gjord på sånt, men just panering är svårt. Det blir inte rätt.

Vad menar du med "förutom 6kolh" förresten? Äter du 6 kh från gluten och socker?  :huuh:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1002 skrivet: 2012.10.21 - 02:02:32 »

Om man inte mår dåligt av det, bör vanligt ströbröd vara bättre än något annat för stekning. De flesta glutenfria produkterna innehåller nämligen mer kolhydrater än de vanliga. Så jagar man kolhydrater sas, ska man inte använda sig av de vanliga glutenfria mjölsorterna. Då är det nog bara mandelmjöl som gäller!  :smile:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #1003 skrivet: 2012.10.21 - 16:24:44 »

frukostssurdegsknäckebrödet-6 kolh.  :laugh:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1004 skrivet: 2012.10.21 - 16:53:13 »

Nädå, mitt ströbröd är bäst! Det ser utminstone helt normlt ut. Ska testa det idag. Rödspätta. :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 82   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544