Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.27 - 11:44:42 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Flamskyddsmedel i ägg  (läst 18238 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #15 skrivet: 2011.03.25 - 19:37:02 »

Vi har snackat med äggtanten idag  :inlove:
Hönsen får rester från eko-restaurang ,bara vegetabiler.
till det snäckskal och korn som mals sönder själv på gården :yay:

Om någon höna får c-vitaminbrist, får den personlig vård av äggtanten :inlove: :inlove:

Jag är så nöjdensgladensjättenöjdensglad att vi hittade tanten ett år sedan :dancing_chicken: :dancing_chicken: :dancing_chicken:

äggen räcker hela vintern ( dom har belysning), hon har bara två köpare på vintern, så vi får oftast våra 4 flak varannan vecka!
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #16 skrivet: 2011.03.25 - 19:42:49 »

Vilken tur du har som har hittat en sån bra äggtant! Låter ju helt suveränt! Snäckskal är bra. Det ger mycket kalk och lite jod till hönsen. Mao hållbara, tjocka skal på äggen.  :nod-yes:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #17 skrivet: 2011.03.25 - 21:29:13 »

Hållbara jovisst!
Vi hade någon flak som var 3 månader gamla och när vi testade dom i vattenbad så sjönk dom på botten vartenda en.
Och inget fel på smaken eller konstensen!

Är ännumer gladens.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #18 skrivet: 2011.03.25 - 23:07:57 »

3 månader gamla ägg är nästan färska om man förvarar dem på rätt sätt. Inget konstigt med det. Efter 3 månader är äggen lättskalade.  :biggrin1:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #19 skrivet: 2011.03.26 - 08:38:28 »

idalinda, jag är lite nyfiken på hur ni förvarar äggen. Får ni in fyra flak i kylen eller står de varmare än så? Det sägs ju att ägg som aldrig kylförvarats klarar sig väldigt länge i rumstemperatur, stämmer det måntro?  :confused3:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #20 skrivet: 2011.03.26 - 09:15:38 »

Fy faaan va äckligt  :puke1: Hur tänker man lixom? Har man tänkt? Har någon eliminerat deras förmåga att tänka?  :max-shock: Man kan inte ha flamskyddsmedel i mat eller foder!!  :pippi: Jag vill också ha en superäggtant!!  :wave:

Hemska tanke att vi behandlar våra djur på det sättet...  :cry: och att vi behandlar oss själva på detta sätt också?!  :blink: hur korrkad måste man inte vara för att inte inse att om djuren äter skit så kommer vi äta skiten sen när vi äter djuren!?... vi människor är bra korkade ibland!  :smack:
Människan är ju det mest intelligenta djuret på jorden. My arse  :lmao: Vi måste vara det enda djuret på jorden som aktivt försöker utrota sig själva  :pippi:

Äggpallar i affärerna brukar ju inte stå kylt så det kan ju stämma.
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #21 skrivet: 2011.03.26 - 14:32:48 »

Vi förvarar dom i kylen och äggtanten säger att de mår bäst i kylen, men att det ska vara stabilt hela tiden, inte värmeväxlingar som det lätt bli när man transporterar dom.
På båten har vi haft dom med också, en kortare tid i köldsvinet och sedan när det finns plats i kylen, där.

De ska också bli mer hållbara om man smörjer dom med vaselin, just med tanke på friluftslivet-båtlivet.

Vår kylskåp är full med ägg, 4-6 färska flak på gången och sedan äldre ägg sorterat efter plock-veckan, så att man
vet vilka man ska koka först :lol:
Loggat
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544