matläge nu |
<< < (2/3) > >> |
idalinda: Nu börjar värmen stiga ute, +6 grader på dagarna. Under närmaste veckan måste jag börja ta in rotfrukterna från förrådet och förvara dom i kylen i köket. Den här nya kylskåpet verkar kunna lagra rotfrukter väldigt länge! Veckor utan att dom blir mjuka. Så nu testas detta ordentligt när rötterna redan har lagrats länge i sandhinkar. Jag börjar tro att detta går, att odla grönskar på en vanlig villatomt så att det räcker året om för 5. Det trodde jag faktiskt inte ens själv, men tänkte se hur långt det kan vara möjligt. Nu börjar det nästan vara så att huja, jag måste hinna använda allt innan de blir dåliga. Första skärpningen är pumporna, vi har inte gjort någon pumpamat på länge. och det skulle inte skada att göra den där squash-vinbärsaft-husk-vispgröten. Jag har nästan gett upp med mangold från frysen, det blir bara inte gott, lika så komposterade jag rätt mycket blekselleri från frysen. Det fanns ju för mycket och ingen gillar den i kubik, rotsellerin i små mängder duger väl till soppor och grytor. |
idalinda: Jag samlade in alla rotfrukter från förrådet idag. De sköljes rent från sanden och fick torka lite i köksbänken, sedan in i kylen! TVÅ stora grönsakslådor fulla av rotselleri, palsternacka, morötter, rödbeta och några purjolök. Kvar i förrådet 4-5 vitkålshuvud. Häromdagen kom jag på groddningen också! Jag läste en artikel med bra nya råd, så det ska testas. Jag visste inte att man kan woka det större grodderna! :yay: myyycket intressant. Har någon koll på hur mycket kolisar finns i grodderna? |
Corny: ????? Vilka groddar pratar vi om? |
Lisbeth: / 100 g groddar Vetegroddar 31,4 Alfalfa 0,3 Bambuskott 0,7 Linsgroddar 19.10 Mungbönsgroddar 3.20 Sojabönsgroddar 7.0 |
/LO: Lite alfalfa och mungbönor ska man kanske grodda. Det var jättelängesedan och det är ju så gott! Tror jag har frön i skafferiet... |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |