matläge nu
<< < (3/3)
hemul:
Grodda soja vetja!  :biggrin1:

Grodda är faktiskt kul. Och gott!
idalinda:
Tack Lisbeth, det verkar vara helt lugna saker då!
Och nej jag tänker inte grodda linser just nu...

Alfa-alfa har jag i skafferiet och 2-3 påsar till rättika och....

jag har lärt mig tidigare att man ska ha fröer i en glasburk och en nät spänd över , sedan sköljer man morgon och kväll,
låter vattnet rinna av och förvarar i mörkret.

Men nu läste jag om att groddar tar mycket skada av dessa vändningar och sådan tråg som man kan köpa på hälsokosten är bättre.
Där rinner vattnet genom hålen.
Man kan tillverka själv en sådan enkelt med två glassbyttor, gör massa hål på den ena och använda den andre som en vattenreservoar.
Man ska skölja med rumsvarmt vatten och använda det vattnet man häller ut för att gödsla växter!
Fröer ska sköljas även nu på morgon och kvällen, men inte så att de rör på sig utan hälst duscha dom med en flaska eller ta dom med till duschen helt enkelt.
och sist inte ställa in i ett skåp för att det ska vara mörkt, utan direkt till fönstret.

De ska inte vara i direkt solljus för det kan bli för varmt och då bildas det bakterier, men synliga i vilket fall.

En groddningsapparat är ju oftast snyggare än ett par glasspyttor... få se vad jag hittar på, vi har ju inte så mycket glassbyttor här...
/LO:
När jag groddat alfalfa och mungbönor har jag brukat spola av dem i en sil. Inga konstigheter. Blir en del groddar förstörda så lever jag med det...
idalinda:
Jag har fortfarande mängder av:
rättika
polkabeta
rödbeta

i frysen:
broccoli,pumpamos ,jordgubbar, vinbär, dill

köket:
vitlök, örtkrydda, popmajs

Lite:
morötter, palsternacka, inlagd squash, inlagd rödbeta

i frysen: hallon, björnbär, blåbär, morotsblast, mangoldblast, selleri


Löken börjar ta slut, gullöken är redan slut och jag har bara någon rödlök kvar.
Purjon är också slut.
Ute gror gräslöken fullt, men jag tvivlar att den räcker att ersätta lökbehovet så vi måste nog handla lite lökar framöver,
lika så tog krossad tomat slut ett par veckor sedan, så till nästa köttfärs-rätt måste krossad tomat inhandlas.

färskt:
olika sallader och spenat börjar ge skörd nu, om ett par veckor har vi mängder av grönt!
Jag kan även skörda toppar av flera basilikor så det det blir lite kryddning till bönmixet.
Det finns även så många stevia-plantor att jag kan samla lite blad av dom då och då.
och den första tomatplantan blommar  :inlove:

Navigering
Meddelandeindex
Föregående sida