linnea
Jr. Member
Smörklickar: 1
Offline
Antal inlägg: 27
|
|
« skrivet: 2008.02.04 - 15:30:00 » |
|
Hej alla glada! finns det någon som har ett recept på frityrsmet med lite kolhydrater?
|
|
|
Loggat
|
Smörkula
|
|
|
Lisbeth
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.02.04 - 16:43:21 » |
|
Jag brukar göra munkar på det här receptet men om du utesluter sötmedel o vanilj kanske det fungerar till annat än efterrättsfritering. Vispa upp 1 ägg, ha i 60 g smält smör och 25 g BakePro( drygt 1 dl) Doppa i det du vill fritera och sen plums i kastrullen med cocosfett eller olja Hoppas det fungerar
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
skogsstjrna
|
|
« Svara #3 skrivet: 2008.02.04 - 21:33:16 » |
|
Javisstja, dom hade jag glömt bort. Dom är ju jättegoda!
|
|
|
Loggat
|
Ha en fettrik dag!
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2008.02.04 - 21:37:08 » |
|
Jag vet. Men det är så jobbigt att fritera utan riktiga grejer.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
linnea
Jr. Member
Smörklickar: 1
Offline
Antal inlägg: 27
|
|
« Svara #5 skrivet: 2008.02.05 - 06:05:09 » |
|
Tusen tack alla snälla och kunniga kockar!
|
|
|
Loggat
|
Smörkula
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #6 skrivet: 2009.01.18 - 12:52:52 » |
|
hmm, det närmar sig att jag ska testa fritera. jag har inte fetaost hemma och tar väl en promenad till butiken . Men funderar bara varför just feta ost ? Stjärnan hade prövat med vanlig riven edamer men fick inte så krispig resultat. Hur skulle den där ricottan fungera i sammanhanget ? Om man tänker på konsistensen är det väl inte så stor skildnad mellan avrunnen keso/ och feta ost, eller tänker jag helt fel ?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #7 skrivet: 2009.01.18 - 19:17:44 » |
|
vi har testat detta med fetaost och philadelphia + ägg och lite glutenfri mjöl
Konsistensen var lös men jag blandade i räkor och ploppade dom i i klumpar. stora klumpar var inte bra, de blev för bruna på ytan men mjuka innuti. Jo , jag säkte värmen lite också och provade mig fram.
Testpersonalen här sade att det skulle behövas lite salt i smeten, men när jag tillsatte 1 tsk till en dubbelsats ( 200g fetaost) blev det en aning för salt på min smak ,så ingen salt här i framtiden !
Jag är faktiskt lite sugen på att göra smeten av kesella och fritera banan, men det kan bli för farligt ...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2009.07.13 - 19:38:15 » |
|
Slog mig när ögonen råkade falla på den här tråden - hemulbrödssmeten är ju rätt tjock och verkar funka till lite allt möjligt som det visat sig. Borde den inte funka som frityrsmet också? Tänker inte prova förrän jag har en köksfläkt och en fritös och det lär dröja MINST tills nästa gång Lidl har fritösen i veckobladet. Men nån annan kanske känner sig hågad.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #9 skrivet: 2009.07.13 - 20:28:36 » |
|
Jg har precis bakat storbak nu i helgen.. men eftersom jag redan bestämt mig för att prova att göra Drömmtårta på hemulsmeten... så kan man ju lika gärna prova att fritera i den också!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2009.07.13 - 20:59:39 » |
|
Du har fritös va?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #11 skrivet: 2009.07.13 - 21:17:23 » |
|
yepp! visst har jag det!.. ska bara införskaffa ny olja till den också.. och ta något lämpligt att fritera!. sen så blir det middag!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2009.07.13 - 21:32:13 » |
|
Vad sägs om friterade räkor och friterad kyckling med sötsur sås (stevia)?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #13 skrivet: 2009.07.14 - 08:55:57 » |
|
Det låter inte helt fel nej!.. har du nått recept på den där sötsura såsen tro?.. för det har jag aldrig lagat själv!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #14 skrivet: 2009.07.14 - 12:17:50 » |
|
Finns ett recept här inne under namnet kinasås. Om du vågar dig på att ha lite väl mycket kolhydrater i såsen, så går det utmärkt att blanda ihop vatten, soya, vitvinsvinäger, socker av något slag (fast det ska INTE vara speciellt mycket. Jag brukar använda 1-2 tsk till ca 3 dl sås, med fördel den mindre mängden. Men smaka dig fram...). Koka upp och red med lite potatismjöl. Krydda med lite peppar, ingefära och ev. lite paprikapulver. Jöklar, jag höll på att glömma att man ska ha i lite neutral olja också. Raps är helt ok! Fast egentligen ska det ju vara jordnötsolja till sån mat!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
|