MEN ALLT INNEHÅLLER JU KOLHYDRATER I BUTIKEN!

<< < (4/4)

Monkan:
Yes jag tror också man behöver lever, eftersom den är så fullproppad med vitaminer. Men det allra bästa är ju att den är så god!

idalinda:
Åh, vad jag saknar min barndoms leverpastej,
Det säljes i en plasttub , mamma skärde den som en korv och jag åt
från plast-tuben med en liten sked, liiite åt gången.
Men jag har inte hittat liknande på 20-30 år , inte ens i Finland. :cry:

Frida:
Citat från: xstina89 skrivet 2011.01.08 - 21:54:35

Skulle handla igår.
Har gått lchf nu en vecka.

Jag köpte köttfärs,ägg,kött,ost resten av sakerna jag ville köpa var det massor med kolhydrater i så jag avstod. Grädden 3 kollisar.-
hur gör ni?
jag vill ju ligga på en 0 kolhydrats diet!


Hej! Har också precis klarat en vecka med lchf. Har du märkt någon skillnad i matkostnad? Jag efter en vecka kan tycka att det kanske kostar mer än vanligt att köpa mat. Har du samma upplevelse som jag?

hemul:
XTINA är nog inte här längre. Men jag tror jag kan säga att den allmänna uppfattningen är att i början blir det dyrt, men när man kommit in i det blir det billigare.

Många med mig frossade nog i början på feta ostar och korvar som man inte "fått" äta förut. Många blir också hungriga i början och äter mycket. Och man vill prova allt. Sen blir det vardag igen och man slutar köpa lyxvaror varje dag och man äter mindre (förhoppningsvis  :shy:). Min matkostnad är fortfarande något lägre än den var för 6 år sen på nyttig (mycket frukt och grönt) standardkost. Jag för kassabok, så jag vet.  :whink:

Sen kan det ju vara så att man också gör en standardhöjning på flera olika sätt. Man kan ju inte jämföra kostnaden för en kost som mest bestod av pasta och snabbnudlar eller vad som var på extrapris på Lidl med att äta enbart ekologiskt, gräsbeteskött o.s.v. Men med samma standard på kosten så tror jag det blir billigare. Nu äter jag iofs inte så mycket grönsaker. Jag äter rotfrukter istället. Grönsaker är dyrt, rotfrukter är billigt, så det kan ju påverka min prisbild. Å andra sidan försöker jag köpa åtminstone en del ekologiskt, vilket jag inte gjorde förut. Tyvärr mest på veg-sidan i dagsläget, men där är det nästan helt eko. Köper inte längre eko-kött då mina tidigare bönder lagt ner och jag betalar inte de hutlösa priserna de tar för de tråkiga bitarna i butik.

Sen beror det ju också på vad du har för butiker och hur mycket besvär du vill göra dig. Om du kan tänka dig att åka till en stormarknad och handla, laga långkok o.s.v. och om du gillar den typen av mat! Min räddning, både för ekonomin och smaklökarna, var när City Gross kom till stan. Billigare kött med högre kvalité och inte bara tråkbitar - kan inte blir bättre! Handlar kött uteslutande där, men det kräver lite planering.  :inlove:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida