Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 01:04:03 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 6   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Snabb, enkel och varm frukost?  (läst 48301 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« skrivet: 2010.12.06 - 12:26:51 »

Min sambo är ju lite svår när det gäller att ändra kosthållningen och en stor stötesten är frukosten som nu består av havregrynsgröt och ordentligt med lingonsylt, det gör ju att hungern snabbt infinner sig igen och smörgåsar behövs för att klara sig till lunch och sedan till middag. För att inte tala om fikasuget på kvällskvisten.

Finns det någon bättre frukost som är lika enkel att tillaga? Det ska inte spela någon roll om klockan är två på natten eller åtta på morgonen, om han är halvsovandes eller helt vaken vid tillagningen. Frukosten måste alltså vara varm, enkel och snabb.
Jag hade som förslag att använda morgonkaffet som den varma delen av frukosten och till det något hembakat lchf-bröd (typ oopsies) med gott om pålägg, det gick inte riktigt hem (men jag kommer att ge samma förslag fler gånger *envis*). Dessutom är jag inte så säker på att oopsies skulle duga i längden, för lite tuggmotstånd. Men ett frö-bröd duger inte ens att prova och jag duger inte till att baka så värst mycket.  :shy:

Har ni några förslag på frukostar som klarar dessa små krav?  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.12.06 - 12:40:44 »

Ägg, ägg och ägg!  :clapping:

Köp hem fläsk, korv eller vad han nu gillar. Går ju på 2 röda att steka på några ägg med tillbehör om han inte vill göra äggröra eller omelett.

Nu har jag inte tid med detta. Jag ska till bolaget. Portvinet är slut!  :max-shock: :llama:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.12.06 - 12:43:22 »

En sak till bara.  :biggrin1: Jag tycker bookias sesamplättar blir ganska tuggiga, ivf som jag gör dem, i ugnen. Det är de som är på bilden från igår i min bantningstråd. Du kan skönja lite av dem under pålägget.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #3 skrivet: 2010.12.06 - 13:15:01 »

Var det sesamplättar? Jag undrade faktiskt vad du hade under pålägget för det såg gott och 'tuggigt' ut.  :drool:
Jag måste helt enkelt leta upp receptet.  :nod-yes:

Helt ärligt så tror jag inte att han skulle börja steka ägg, bara för att det enligt honom verkar jobbigare än att koka gröt. Kokta ägg var han less på efter en helg, å andra sidan kan jag garantera att han även i början av gröttrenden var förskräckligt less gröten men han stod ut bara för att det var enkelt, dock kommer han inte ihåg det. Jag har försökt övertyga honom om äggens förträfflighet och möjligheten till variation men det är arbetsinsatsen det stupar på, allt är ju krångligare tills man vant sig.

Plus att jag tror inte att jag vill se köket efter att han stekt ägg och fläsk.  :shy:

Vad har du portvinet till?

Jag tror bestämt att jag måste tvinga honom att göra omelett eller äggröra någon dag, under övervakning och kanske till middag om han en dag kan komma hem i lagom middagstid. Det kanske skulle ta oss över en tröskel i alla fall. *hoppas*
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #4 skrivet: 2010.12.06 - 13:23:56 »

Är det dessa matplättar du menar?  :confused3:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.12.06 - 14:24:56 »

Ja, de är det!  :nod-yes:

Mäh, gillar han att stå och röra i gröt kan han väl göra äggröra då.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #6 skrivet: 2010.12.06 - 14:43:37 »

Du har inte sett hur han gör gröten. Först på med vattnet, låt det stormkoka tills du gjort klart morgontoaletten, häll i mycket gryn, rör om och servera! Gröten är hård och grynen 'råa', inte som vanlig gröt. Skulle han göra äggröra på samma sätt skulle han bara kasta ner hela ägg i en superhet panna, röra om två varv med sleven och servera det som inte sitter fast i botten.  :crazy:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.12.06 - 14:50:01 »

Men gud, koka ägg i förväg då. Han kan väl slänga ner dem i varmt vatten om han vill ha dem varma.  :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #8 skrivet: 2010.12.06 - 14:57:35 »

Haha, hur tror du jag känner det som lever med gubben?  :lol1:

Får nog ta en dust till i köket och se om han lär sig något denna gång. Tänk om det skulle gå att bara byta ut havregrynen mot någon annan torrvara som kan tillagas på samma sätt, då skulle det kanske fungera. *drömmer vidare*
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.12.06 - 15:06:45 »

Proteinpulver med grädde i? Annars kan han ju äta bajs!  :fork_off:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #10 skrivet: 2010.12.06 - 16:37:47 »

Fast inte sitt eget då, det innehåller ju bara skit.

Det vore perfekt om jag skulle få honom att steka ägg, det är ju dessutom väldigt lätt att variera utan att byta tillagningssätt, borde alltså gå bra även för matlagningsanalfabet. Att köket ser ut som ett bombnedslag kan jag nog leva med om det blir någon rätsida på maten. 
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2010.12.06 - 17:00:50 »

Du får väl fixa lite finbajs till honom då.  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #12 skrivet: 2010.12.06 - 17:08:22 »

Och sälja in det som vad? Färsbiffar?
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #13 skrivet: 2010.12.06 - 17:12:06 »

Mina sesamplättar blev lite torra tyckte jag, gräddade dem i ugnen så jag tänkte prova fler gånger och korta tiden lite. Men någon färg fick de inte. Tror jag skippar bakpulver i en omgång och ser hur det blir. Fast de blev ganska brödaktiga och tuggiga.  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2010.12.06 - 17:22:03 »

Jag skippade bakpulver efter första gången. De blir säkert saftigare om du steker dem som bookia sa, men jag gillade hur de blev i ugnen. Man får inte göra dem för tunna bara. Eller du kanske kan ha i lite fett?

Förresten, de mjuknar när de får kallna under en duk, men fluffiga blir de ju inte.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3 ... 6   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544