hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2010.10.09 - 20:45:41 » |
|
Är det olika kålsorter eller beror det bara på när man skördar dem?
Jag vet bara en som inte är pastöriserad och det är Tistelvinds. Lär ska finnas på Coop, men jag har inte sett den.
Annars har Krakus, de som gör den goda polska ättiksgurkan. Finns på Willys och säkert andra ställen. Invandrarbutiker är ett säkert kort. Kolla bara att den är ljus i färgen, som köttet på att äpple ungefär. En del sorter är mörkare, nästan brunaktiga, och förutom att det ser ofräscht ut så är de inte goda. Jag vet inte vad skillnaden är.
Jo, sen när du fått tag på en burk så ska du inte lukta! Smaka bara och tänk på en citron. För det smakar som om man har lagt in vitkål i citron, men det luktar som gammal unken kålsoppa!
|