Blodpudding
Ninnan:
Jag tittade i Kajsas kokbok.
Där har man i mjöl, späck, öl, lök, sirap, ägg, kryddpeppar, vitpeppar, kryddnejlikor, ingefära och salt.
Det skulle bakas i ugn, men jag tycker det smakar bättre som "frasiga plättor"
hemul:
Kan du lägga in hela receptet? Gör en egen tråd för det. :clapping:
Jag är taggad nu! Framåt hösten blir det nog av. :blob:
Ninnan:
Jag vet inte hur man gör en egen tråd :club:
hemul:
Läs dina PM! :club:
Eller här. Jag hittade det gamla också. :surprised:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1843.msg36520.html#msg36520
Ninnan:
Blodpudding
Sila blodet och vispa det kraftigt.
Lägg skorpmjölet i mjölken att svälla omkring 20 minuter.
Fräs upp löken i flottyren tills den blir mjuk.
Blanda alla ingredienserna och slå smeten i två smorda och bröade formar.
Bind över med papper eller täck med aluminiumfolie och grädda puddingarna i vattenbad 1 - 1 1/2 timme i 175 graders varm ugn.
Pröva med sticka, när de är färdiga.
Låt puddingen svalna något, stjälp upp dem och servera dem med lingonsylt eller med äppelmos och smält smör, eller någon frisk sallad.
Kajsas kokbok
puuuh jag blir riktigt svett!! :bg:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida