Blodpudding
hemul:
För älskare av denna rätt kanske det finns hopp. Kollar fortfarande på River Cottage och nu håller de på att göra traditionell "black pudding", blodpudding alltså. Receptet är som följande:
För varje 2 l grisblod tag 500 g späck, 250 g lök, 2 rågade msk havregryn, 1/2 l tjock grädde, salt och diverse kryddor. De häller smeten i korvskinn och den är verkligen rinnig.
Inte mycket kolisar i det där inte, mer än det som är i blodet. Är det nån har några liter grisblod över och vill testa, så hojta till bara så skriver jag ner fullständiga anvisningar. :wave:
Corny:
Hade jag haft möjlighet, så hade jag gärna gjort egen blodpudding! Efter att ha hört om vad som finns i köpeblodpuddingen, vill jag inte gärna äta det!
hemul:
Varför har du inte möjlighet? :jump_smoke:
Titta, så här ser den ut när den är kokt. Visst ser den ut som vår innan den är stekt? De äter den sådär, men jag skulle nog vilja steka min.
Corny:
Jag har ju inte direkt fri tillgång till grisblod...
Black pudding ser MYCKET godare ut än blodpudding! Vet inte vad det är. Kanske att det är hela fläskbitar i? :blink:
hemul:
Späckbitar! Det var det i vår också förr.
Blod kan man beställa i charken! :devil:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida