Blodpudding

<< < (5/7) > >>

Nizhoni:
Blodklimp är inte ett dugg LCHF och jag har inte vågat experimentera med receptet än, originalreceptet ser ut som följer;

Elinas blodklimp
1/2 liter blod
2,5 dl vatten
1-1,5 liter mjöl
1 msk salt
1 tsk kryddpeppar

1 msk salt i kokvattnet

Häll blod, vatten, salt och kryddpeppar i en bunke. Vispa ner mjölet i omgångar, första litern är bara att vispa ner på en gång sedan får man ta i lite åt gången. Smeten ska vara tjock och bara precis gå att vispa för hand, det får inte bli en deg då det ger stenhårda klimpar. Bäst är att sänka ner en klick smet i kokande vatten, håller klicken ihop är det nog med mjöl men som jag skrev tidigare så måste man vara försiktig och absolut inte ta för mycket mjöl. När du är nöjd med mjölmängden sänker du ner smeten klick för klick med en slev i det kokande vattnet, låt koka 20 minuter.
Servera med extrasaltat smör och njut!

Min största gryta är bara på 5 liter och det är alldeles för precis, jag måste passa grytan under hela koktiden och röra om så att alla klimpar får vara under vatten någon gång.  :wacko:
Det sägs att klimpen är klar när den börjar flyta upp efter 15-20 min men i min lilla gryta ser jag inte sådant.  :blush:

hemul:
Nu har de små flaskor, 4-5 dl nånting, med nötblod i frysen på min ICA. Så jag har egentligen inget skäl att inte prova längre. Av nån anledning verkar en sån liten mängd inte så kräkframkallande heller. Nåja, jag kan skylla på att jag måste få tag på såna lite tjockare fjälster först.  :shy:

Förresten tycker jag det här borde ligga i Recept, så jag flyttar det dit.

hemul:
Det blev en ny grupp också. Har aldrig tyckt de här grejerna passade in där de var riktigt. Kommer ni på fler sådana trådar så säg till mig eller idalinda så flyttar vi hit dem.

Ninnan:
Jag åt som barn hemmagjorda blodplättar, det var av gris, har irl sett en slakt.
Det var en rinnande smet-ungefär som till våfflor i konsistensten.
Det stektes i stekjärn, som plättar.
Till dem hade vi lingon och vispad grädde.  :dribble: väldigt gott!

Ninnan:
ps Smeten var jämn, alltså inga fettklumpar i.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida