Pumpasoppa till idalinda
<< < (3/4) > >>
idalinda:
Vem utav er snodde min pumpa-recept-häfte  :so_mad: :angrywife:.

Den finns ju ingenstans och jag har nu massa kokt pumpa här !

Fundera ett varv till om ni vill plantera pumpan " Blue Hubbard" , vacker så få och man kan spara det  jättelänge
MEN
hård i skalen  ( därför är den säkert så hållbar)
till sist hämtade Styrmannen en såg och efter en stund en elektrisk sticksåg...

3-4 stora pumpor kvar och en liten , vi orkade inte slakta någon mer...
Den som smyger sig hit nu får lämna pumpa-häftet tillbaks  :guns:
hemul:
Skulle inte förvåna mig om Corny smugit dit ensam. Vi vet ju att hon är klåfingrig.  :glare:
Corny:
Hade du, hemul, varit med, så hade jag kanske haft några pumpor som jag kunde laga till enligt idalindas receptbok också. Men näää!  :shake_head: Så här sitter jag med ett recepthäfte som inte går att använda!  :angrywife:
idalinda:
Citat från: hemul skrivet 2010.03.23 - 14:00:00

http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:


Va, att 10 liter skulle ge 1 kg  :blink:, aldrig att jag skulle fått så mycket ost när jag kokade färskost av 10 liter mjölk ? inte ens så mycket färskost ... vad är det som jag inte fattar ?


Eller pratar vi om getmjölk nu, som kanske är fetare än komjölk , eller ?
idalinda:
byteshandel Corny ,du får 2 kg kokt pumpa om jag får mitt recepthäfte tillbaks  i morgon  :thumbsup:!
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida