Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.26 - 20:09:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vad gör man på oxsvans?  (läst 21025 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #15 skrivet: 2010.02.22 - 11:27:03 »

Ha-haa ,då kan du informera oss " vårens ankomst 2010 " !
jag misstänker att det är lätt att missa i år annars ...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2010.04.23 - 00:16:15 »

Jag har gjort en upptäckt. 5 kg oxsvans ryms inte i en 10-litersgryta.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #17 skrivet: 2010.04.23 - 00:28:43 »

Vad hade du väntat dig? Kör hälften. Det bör funka, Man brukar kunna koka 2.5-3 liter kött i en 10-litersgryta. Ta den andra hälften sen.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2010.04.23 - 00:39:13 »

För sent. Hade redan brynt nästan allt när jag insåg det och resten låg framme och rumstempererade sig. Abbans skit asså!  :fork_off:

2.5 kg? Jag tycker jag aldrig får mer än halvfullt, men det är väl lätta ben i svansen så det blir stor volym kanske.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2010.04.23 - 05:21:48 »

Men alla benen gick ner i slowcookern. Ha! :devil:

Men jäklar vad mycket kött det blev. Ser inte direkt fram emot att portionera upp det för frysen.  :smack_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #20 skrivet: 2010.04.23 - 08:18:59 »

Finns slowcooker att få tag på i Sverige? Det låter ju som en fantastisk "apparat" till långkok.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2010.04.23 - 08:37:46 »

Nej. Jag köpte från amazon.co.uk. De har börjat sälja elektronik till Sverige nu, Köp en du. De kostar inte mer än en rostfri kastrull gör här.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1446.0.html

Nu tycker jag inte att det blir så fantastiskt gott som jag hade trott. Läste en artikel som hade en vettig förklaring. Smakerna liksom blandas totalt. Om man t.ex. kokat kött med morötter och sånt och tar en bit morot så är den inte alls mosig som man är van, men den smakar absolut ingenting, allt har kokat ur. Eller rättare sagt smakar den buljong. Man kan liksom inte uppfatta enskilda smaker i buljongen heller. Artikelförfattarens knep var att tillsätta lita fräsha grönsaker, lök och sånt på slutet eller när man värmer upp för att få det där stinget av igenkännbara smaker. Det var ett himla bra tips. Köttet blir däremot gott och buljongen blir super, men kan som sagt behöva kryddas på.

Lagar inte så mycket mat i den som jag trodde jag skulle, men kokar numera alltid buljong i den. Som nu. Jag kokade jag oxsvansen på spisen. När jag rensat köttet slängde jag benen i slowcookern, hällde på spadet och knäppte på. Sedan kunde jag diska undan och slipper mer fett och os i köket. Det ä'r toppenbra. Där kommer den att få stå stå uppåt ett dygn. Drar inte mer en en glödlampa på slow, värmer inte ens upp köket.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544