Keso a la Malta och Ischoklad.
jag har aldrig tyckt om Ris ala Malta.. men när vi provade denna variant med keso så blev jag helsåld!
perfekt som efterrätt eller till Julbordet!
Keso ala maltaDetta behöver du:
500g Keso
2dl vispad grädde
1-2 clementiner
½ tsk kanel
1-3 krydmått äkta Vaniljpulver (efter smak)
Gör så här.
Skölj keson i sil och låt rinna av ordentligt. Vispa grädden hårt och tillsätt Vaniljpulvret och lite kanel.
Skala och klipp clementinerna i små bitar. Spar några bitar till dekoration och blanda ner resten av frukten i kesogrädden. Fördela i små glas och pudra lite kanel över.
Tipps! om du inte har Clementiner hemma, går det att ersätta hjälpligt med appelsin. blir lite annorlunda smak, men god den också!
Ischoklad.detta behöver du:
100g kokosfett
100g mörk choklad (tex Lindth 70% eller mörkare)
ett paket ischokladformar.
gör så här:
Bryt sönder chokladen och lägg den tillsammans med kokosfettet i en kastrull. låt smälta på låg värme till en slät massa. glöm inte att röra om ofta!
fyll ischokladformarna med chokladsmeten och låt dem stå kallt en timme innan servering.
tipps! för ljusare choklad, blanda ut med lite grädde... prova även att göra på smaksatt choklad för lite omväxling. ;-D