Måste bara dela av mig min upptäckt. Jag behöver ju få i mig mycket kokosfett varje dag och jag älskar äggröror. Så jag har testat runt lite och lyckas få till en underbart god och krämig äggöra. Rent himmelskt god. Jag har prövat göra detta i min teflonkastrull men det blev inte alls bra, varken till konsistens eller smak, så jag rekommenderar gjutjärnskärl.
Ok, det som behövs är en gjutjärnspanna (allra bäst) och en stekspade i metall. Värm upp pannan på medelvärme, sänk till lägsta värme och häll i kokosfett (helst ekologisk), jag tar 3 kaffemått. När oljan är varm knäck i ägg (jag brukar ta 3-4 på den mängden fett) och krydda med salt och peppar(mix). När äggvitan har börjat börjat stelna och blivit vit, efter ca 30sek, ha sönder äggulorna, skrapa upp allt och rör om om om om om, tills äggulorna har bundit kokosfettet. Därefter fortsätter man bara röra om ordentligt, skrapa upp från botten är jätteviktigt, tills man har fått fram en krämig äggröra.
Jag misstänker att järnet man skrapar upp från pannan, som hamnar i äggröran bidrar mycket till den goda smaken. Samtidigt är det lättare att göra detta i gjutjärnspanna eftersom den är jämnvarm överallt.
Hoppas det smakar.