Här kommer en godisråtta ... salt lakrits är min lass, men jag kan vara veckor utan, och sedan blir det bara tvunget att köpa något.
Mörk choklad har inte påverkat min viktnergång. Under det året då jag gick ner 15 kg käkade jag säkert 70-86 % choklad varje fredag och ibland under veckan också.
Och jag nöjde mig inte med en bit utan minst halva hundragrammaren åkte ner , jag delar bitarna i mindre bitar och försökte suga länge.
Förra våren fick jag plötsligt en allergisk reaktion på choklad... det kliade i munnen och jag fick ont i halsen... har aldrig upplev något liknande, nu under vinter har jag faktiskt klarat av att äta choklad lite, skönt.
Smaken ändras under tiden och nu känner jag en bismak av köpechoklad, vi gör egen choklad av kallpressad kokosfett, eko-kakao och eko-socker + stevia.
På den strör vi ibland krossad nöt-fröblandning eller upptinade jordgubbar.
Det är inte svårt att göra, bara värma upp cocosfettet flytande, blanda i lite socker och mycket kakao.
Vi gör en sats som täcker två ungsplåtar och då går det åt ca. 300g kakao och kanske lika mycket cocosfett.
Jag tillåter mig att njuta ibland av lakrisal eller läkerol ( en ask väger ju bara 22-25 gram så även om det är rena kolhydrat så kan ja suga karamellen med gott samvete)
MEN allt är så individuellt, någon blir sugen på mer om man äter potatis, en annan av godis, nästa av gräddglass, eller vad det nu kan vara.
jag är mest arg
på glutamat som finns på många färdiga rätter ( färdigt grillad kyckling) som gör att man inte känner sig mätt och vill bara käka mer
SÅ du får prova dig fram...