Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 05:15:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fuskmajonnäs  (läst 18975 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2009.03.27 - 11:56:48 »

Det är tydligen alldeles väldigt onödigt mycket förtjockningsmedel och sånt i majonnäs, för man kan använda majonnäsen själv som förtjockningsmedel!

Tag t.ex. smaklös kokosolja och vispa i bara en liten klick majonnäs och hi och hej så tjocknar alltihopa och blir majonnäs!  :clapgrin:

Kan behöva kryddas upp lite förstås. Har inte experimenterat fram några proportioner, har bara gjort 1 portion dressing i taget, men jag har tagit några matskedar kokosolja och en liten tesked majjo.Kan man tänka sig att äta köpemajjo öht, så är ju detta ivf bättre!

Glöm inte tipset jag hittade om att kokosolja med smak bli smaklös om man hettar upp den några minuter (utan att lägga i annat). Funkar finemang!  :thumbsup:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #1 skrivet: 2009.03.27 - 15:54:46 »

Men varför?
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.03.27 - 16:11:41 »

För att det är krångligt att göra majonnäs från grunden om man inte äter det regelbundet så man alltid har en sats i kylen. Bra oljor funkar inte så bra heller iom att de antingen smakar fel eller blir hårda i kylen.

Det här blir ju mycket nyttigare än att äta bara köpemajonnäs och så går det fort att göra lite vartefter man behöver.  :flirting:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.03.27 - 23:04:37 »

Låter utmärkt.  :rolleyes:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.03.27 - 23:12:34 »

Vad rullar du med ögona för? :goggle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.03.27 - 23:22:37 »

Himlar med ögen för att det var ett så lätt recept.  :neutral:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.03.27 - 23:28:51 »

Jag trodde du dissade min majjo.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.06.13 - 05:45:26 »

Tycker det låter som ett ypperligt sätt att göra köpemajonäsen nyttigare!  :nod-yes: .. men har du kokosfettet flytande när du blandar ut med majonäs?.. det kokosfett jag har hemma är i en semi-fast form.. om du förstår vad jag menar?!   :shy:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.06.13 - 06:08:16 »

Men dra mig på en liten vagn! Är du här nu också?   :clapgrin:

Välkommen ska du vara.  :whink: Jo, jag hettar ju upp oljan först för att få bort smaken. Sen får den stå framme i kastrullen bara tills jag ska göra majjon. Det tar minst ett dygn för den att stelna igen i rumstemperatur när den väl smält. Skulle inte göra en stor skål så här, men vill man bara ha en liten klick till räkmackan eller nåt så är det helt OK. Lite extra salt och kajenn bara och kanske en droppe vinäger...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.06.13 - 22:15:24 »

jo du blir inte av med mig!  :wave: följde din signatur från kostdoktorn.. och hittade hit i går natt! 
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.06.13 - 22:24:31 »

Är du en sån där stalker?  :max-shock:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.06.13 - 22:39:00 »

yepp!  :lmao: .. eller jag kanske är en sån där "aggressiv LCHF:are!?   :crazy:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.06.14 - 00:21:59 »

Då bannar jag dig bara.  :cool:

Fast det bästa är faktiskt att blanda majo med hemsyrad grädde.  :nod-yes: Fattar inte varför ingen verkar nappa på den idén. Det är jävulskt gott.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.06.14 - 01:37:11 »

Hemsyrad grädde??! hur gör jag det?!  :w00t:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.06.14 - 01:52:29 »

Buslätt! Godare och fetare är kräm fräs. :lick:

Det är nästan godast att inte blanda grädden och majjon utan bara ta av båda, om det inte är en sås förstås! Äter ofta ägg- och räkmacka på morron. Gör den som en klämma. Först smör över hela brödet (platt tunn kaka). Lägger kokta äggulor som jag bryter sönder lite på ena kanten och sedan räkor. Innanför det en smal sträng finhackad gul lök. Brer tunnt med majjo på bortre kanten som klister. Tjock sträng sur grädde ovanpå löken som är i mitten liksom (för att den inte ska spruta ut åt alla håll när man biter). Lite citronbitar och dill över. Vill man ha nån slags grönsaker kan man ju lägga på det också, men det vill jag oftast inte. Dofta inte alltför snålt med kajennpeppar och eventuellt lite salt över. Vik ihop och NJUUUUT!  :yay:

Testa den! Jag kan äta sån macka varje dag!  :dribble:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544