Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.17 - 21:42:27 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: räkchips  (läst 19039 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2009.01.18 - 19:21:05 »

Jag är barnsligt förtjust i räkchips :crazy: som man kan äta på kinarestaurang.

Nu funderar jag naturligtvis hur man gör sådana.
Min första tanke är att göra maräng och blanda mixade räkor i smeten.
Eller måste dom kanske torkas och smulas till mjöl först  :confused3: ?

Tänk gärna till med mig, för  äggvitor och räkor kan man väl äta obegränsad och käka chips  utan kolhydrater framför tv:n vore inte fel  :w00t:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.01.19 - 05:40:57 »

Tror det blir svårt. :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2009.01.19 - 07:26:00 »

Vaffödå  :confused3: ?
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #3 skrivet: 2009.01.19 - 14:31:20 »

Man kan köpa halvfärdiga räkchips i asiatiska butiker. Dom ser ut som hårda geléklumpar som man friterar. Blir jättegott men jag har ingen aning om hur mycket kolisar det är i dom.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2009.01.19 - 15:11:35 »

oj, ska väl kolla någon gång när jag går förbi en sådan butik ! :smile:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.01.19 - 16:40:25 »

Det är nästan ren stärkelse.

Jo, jag tror det är svårt att få någonting likt chips utan att det ÄR chips. Men du kan väl prova med äggvita om du tror det skulle funka.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #6 skrivet: 2009.03.14 - 19:20:21 »

Ostchips har det ju varit tal om här på forumet, så det testade jag. Inte smakade det direkt chips, men sältan som man ju är ute efter, fanns definitivt! Jättegott var det också!  :dribble:  Kanske skulle du kunna testa med att mixa ihop räkor till en smet i matberedare, tillsätta lite finriven ost och kanske också lite äggula eller äggvita, och sedan slänga in i ugnen. Jag har inte testat själv, men jag tror att det skulle funka.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #7 skrivet: 2009.03.15 - 19:11:05 »

Jag hittade ett paket i skafferiet av de där geléklumparna och det var tyvärr massor med kolisar. Corny, du får rapportera om dina försök.
Loggat

Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #8 skrivet: 2009.03.15 - 19:19:42 »

Men jag är inte så förtjust i räkchips... :cry: Fast räkor är smarre! Jag ville bara försöka hjälpa Idalinda, eftersom hon uppenbarligen tycker att det är jättegott! Kryddor måste man såklart ha också. Räkchips har ju ganska så speciell smak. Kan tänka mig att lite chilli och cayennepeppar är bra.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #9 skrivet: 2009.03.20 - 16:46:53 »

Idalinda, har du provat än?  :inlove:
Loggat

Ha en fettrik dag!
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2009.03.20 - 18:46:15 »

puuh Stjärnan jag hade jo hoppats att du har nu kommit med en genialisk recept  :sneaktongue:,
men roligt  :nod-yes: att du kikar in !

Gillar du också räkchips ??


Jag har precis uppfunnit en LCHF - kanelbulle så det räcker för denna veckan ... förövrigt målar vi  trappor, valv och lister i hallen ... slipa. spackla. slipa. spackla, måla, en och två och tre gånger ...., det kommer att ta några dagar till faktiskt  :sad:
Loggat
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #11 skrivet: 2009.03.20 - 20:18:06 »

Jamen, jag är här ibland... fast inte så ofta, kanske...  :redface:

jag läste just om dina kanelbullar, koolt. jag minns att jag gillade räkchips, men det är otroligt länge sen jag åt det, så jag vågar inte riktigt gissa hur man ska kunna få till den där fluffiga strukturen utan kolhydrater. inbillar mig att förslagen hittills skulle bli bra mycket kompaktare?

Målar man kan man inte baka, det är helt givet.   :nod-yes: Själv är jag lite för hundupptagen för att hinna experimentera just nu... :vovve:
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.03.20 - 21:11:14 »

Hej! :wave:
Jag tycker Cornys idé låter lovande även om de troligen inte blir så där fluffiga.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #13 skrivet: 2009.03.20 - 23:25:10 »

Där sa du det hemul! De ska inte vara fluffiga, de ska vara frasiga! Både äggula och äggvita, ska det såklart vara. Lite äggula för konsistensen, och ganska så mycket äggvita för frasigheten, för det är äggvita bra på!  :whink: Tror nästan att jag hade vispat upp äggvitan i ett sånt här recept. För då blir den frasigare när man steker den.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.03.20 - 23:26:31 »

Tror man ska torrosta räkorna lite i stekpannan först så de inte blöter ner smeten.  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.145 sekunder med 23 databasfrågor.