Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.09.22 - 23:18:16 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: hur stuvar man spenat ?  (läst 7532 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.12.05 - 22:02:53 »

eller mangold för den delen ?
Loggat
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #1 skrivet: 2008.12.05 - 22:21:32 »

Jag brukar hacka spenaten, om den inte redan är hackad. Värm upp massa smör i en kastrull, när har smält och börjat fräsa lägg i spenaten. Låt puttra ett tag. Krydda med salt, peppar, en uns malen muskotnöt (smaka av). Häll över valfri mängd philadelphia ost eller cremé fraiche. Låt puttra och krydda mer tills du är nöjd med smaken, ca 10-15min på medelvärme. Klart.  :smile:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
konstigabaralillajag
Newbie
*

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 11



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.12.05 - 22:59:07 »

De få gånger vi äter spenat hemma så använder jag frusen hackad spenat. Jag lägger i önskad mängd med spenat i kastrullen och häller på jättelite vatten och när spenaten smält kryddar jag med vitpeppar och ev lite salt och har i en klick vanlig creme fraiche. Den fungerar för mig... :smile: Snabbt och smidigt är det...
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.12.06 - 08:02:44 »

Jag gör som Bookia men använder grädde.

Nu när jag vill hålla nere fettet lite gör jag en vanlig redning på smör och 1/2 tsk mjöl, slår på grädden och låter det puttra nån minut och lägger sedan i spenaten.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2008.12.06 - 21:59:37 »

oj, det var cf som var vitsen  :rolleyes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.12.06 - 22:04:57 »

Va? :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #6 skrivet: 2008.12.07 - 00:43:06 »

Det blir godast med philadelphiaost tycker jag. Då slipper man också salta.  :bg:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2008.12.07 - 15:38:23 »

Jag håller med Bookia. Andvänder ofta philadelphiaost till sås och stuvningar. :chef:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #8 skrivet: 2008.12.07 - 15:49:28 »

Jag såg att Willys har börjat sälja megaförpackning av Philadelphiaost. En 6-kantig plastburk, den bör nog innehålla över 1kg. Nästan som man borde köpa och frysa in, så man har.  :thumbsup:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2008.12.07 - 17:58:29 »

Va? :confused3:
cf = creme fraiche, jag vägrar lära mig hur man stavar det , och har ingen aning hur man uttalar det på riktigt  :whink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.12.07 - 18:05:05 »

Det fattade jag. Men jag fattade inte varför det var vitsen. :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2008.12.08 - 10:44:32 »

Jag testade en gång med grädde , men det blev inte riktigt som jag hade trott.
Så jag tänkte att cf skulle vara bättre , men jag tror att jag måste även koka lite längre än jag har gjort förut.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2008.12.08 - 12:57:41 »

Jag hajjar.  :cool: Jo, grädden får man ju koka ihop rätt mycket.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #13 skrivet: 2010.03.04 - 23:07:40 »

Så grymt längesen någon skrev i denna tråd, men jag tänker ändå göra det. Idalinda, kan också tipsa om att använda majonnäs till spenat. Jag blev tvungen att komma på någon form av "stuvning" iom att jag inte äter mjölk, och majjo visade sig vara helt ok. Visserligen måste man ha mycket, mycket mindre majonnäs än grädde eller crème fraiche, men det är helt ok. Tror att jag använder ca 1 tsk eller lite mer till en stor portion. Smakar inte riktigt lika gott som spenat med grädde, men det funkar fint om man saltar lite extra!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2010.03.06 - 20:52:29 »

Corny ,du räddar mig hela tiden !
Jag har nu massa spenat i frysen  och det börjar vara dax att stuva dom,
Så ja, de andra får det med phildelfiaan då och jag testar med lite majo  :lol:
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.106 sekunder med 23 databasfrågor.