Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2008.12.05 - 22:02:53



Titel: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.12.05 - 22:02:53
eller mangold för den delen ?


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.12.05 - 22:21:32
Jag brukar hacka spenaten, om den inte redan är hackad. Värm upp massa smör i en kastrull, när har smält och börjat fräsa lägg i spenaten. Låt puttra ett tag. Krydda med salt, peppar, en uns malen muskotnöt (smaka av). Häll över valfri mängd philadelphia ost eller cremé fraiche. Låt puttra och krydda mer tills du är nöjd med smaken, ca 10-15min på medelvärme. Klart.  :smile:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: konstigabaralillajag skrivet 2008.12.05 - 22:59:07
De få gånger vi äter spenat hemma så använder jag frusen hackad spenat. Jag lägger i önskad mängd med spenat i kastrullen och häller på jättelite vatten och när spenaten smält kryddar jag med vitpeppar och ev lite salt och har i en klick vanlig creme fraiche. Den fungerar för mig... :smile: Snabbt och smidigt är det...


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: hemul skrivet 2008.12.06 - 08:02:44
Jag gör som Bookia men använder grädde.

Nu när jag vill hålla nere fettet lite gör jag en vanlig redning på smör och 1/2 tsk mjöl, slår på grädden och låter det puttra nån minut och lägger sedan i spenaten.


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.12.06 - 21:59:37
oj, det var cf som var vitsen  :rolleyes:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: hemul skrivet 2008.12.06 - 22:04:57
Va? :confused3:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.12.07 - 00:43:06
Det blir godast med philadelphiaost tycker jag. Då slipper man också salta.  :bg:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.12.07 - 15:38:23
Jag håller med Bookia. Andvänder ofta philadelphiaost till sås och stuvningar. :chef:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.12.07 - 15:49:28
Jag såg att Willys har börjat sälja megaförpackning av Philadelphiaost. En 6-kantig plastburk, den bör nog innehålla över 1kg. Nästan som man borde köpa och frysa in, så man har.  :thumbsup:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.12.07 - 17:58:29
Va? :confused3:
cf = creme fraiche, jag vägrar lära mig hur man stavar det , och har ingen aning hur man uttalar det på riktigt  :whink:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: hemul skrivet 2008.12.07 - 18:05:05
Det fattade jag. Men jag fattade inte varför det var vitsen. :tongue:


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.12.08 - 10:44:32
Jag testade en gång med grädde , men det blev inte riktigt som jag hade trott.
Så jag tänkte att cf skulle vara bättre , men jag tror att jag måste även koka lite längre än jag har gjort förut.


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: hemul skrivet 2008.12.08 - 12:57:41
Jag hajjar.  :cool: Jo, grädden får man ju koka ihop rätt mycket.


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.04 - 23:07:40
Så grymt längesen någon skrev i denna tråd, men jag tänker ändå göra det. Idalinda, kan också tipsa om att använda majonnäs till spenat. Jag blev tvungen att komma på någon form av "stuvning" iom att jag inte äter mjölk, och majjo visade sig vara helt ok. Visserligen måste man ha mycket, mycket mindre majonnäs än grädde eller crème fraiche, men det är helt ok. Tror att jag använder ca 1 tsk eller lite mer till en stor portion. Smakar inte riktigt lika gott som spenat med grädde, men det funkar fint om man saltar lite extra!


Titel: SV: hur stuvar man spenat ?
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.06 - 20:52:29
Corny ,du räddar mig hela tiden !
Jag har nu massa spenat i frysen  och det börjar vara dax att stuva dom,
Så ja, de andra får det med phildelfiaan då och jag testar med lite majo  :lol: