Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.21 - 00:31:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Friterade fläsksvålar  (läst 13879 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #15 skrivet: 2008.11.21 - 16:17:57 »

 :worshippy:, en timme till fritering !
inga brända bitar och jag tror att den är silad också,
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #16 skrivet: 2008.11.21 - 18:27:34 »

Någonting gick väldigt snett  :eeek:,
jag kokade fläsksvålen en halv timme,
bitarna var i ugnen 3 timmar
men SEN
Jag använde nötfett ( snyggt och fint , både den vita delen som ser ut som kokosfett och  " gelen" på botten, fanns felet här  kanske ?? )
Sedan undrade jag hur länge jag skulle fritera dom ...
en sats var  kanske 5 minuter och när jag tog upp dom verkade de så mjuka att jag trodde att de aldrig skulle torka till något krispigt.
Så allt gick tillbaks och resten med och sedan lät jag dom hållas där kanske en kvart .  ( Detta var nog för länge ?)
För dom blev krispiga som papper, liknade  välstekt smördeg .
Ingen vits att äta liksom .
Smaken var inte riktigt den rätta heller så nästa gång ska det bli någon annan kokfett
( hittar man ister bredvid smöret i butiken ? )

jo, men nästa gång blir det säket även om en lång väntan gav inget resultat  :sad:.
Även om det är flera moment så arbestsinsatsen är inte stor!
 
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Online Online

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2008.11.21 - 19:15:10 »

Men alltså - de geléartade, de måste ju ha varit hopkokt buljong.  :eeek:

Du ska ha BARA rent fett och jävligt hög värme.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #18 skrivet: 2008.11.22 - 17:08:33 »

Suck ...
gelén är buljong ok, men farför blir inte min buljongkok gelé , den reducerar inte det minsta ( efter 3 dygns kok)
medan den överflödiga fetten på någon köttbit blir gelé bara så där  :so_mad:

Nästa gång får det bli ister då. Hur länge ska man frittera dom då ? :confused3: ( 1 minut, 5 minuter, 15 minuter ??)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Online Online

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2008.11.22 - 17:39:42 »

Tror det står i receptet. Det viktiga är att ha så varmt man törs, annars poppar de inte utan blir som mina på bilden.  :shy:

En del ben ger inte gelé. T.ex. lamm är hopplöst. Men lägger man med en fläsksvål så går det.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2008.11.22 - 22:28:59 »

Jag har varit på Kungsbyn idag och köpt buljongben bl a. De har även Borgeby's kryddor i påsar så jag försåg mig med några stycken. Det blev ett par stora fina entrecoter också. :cow:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Online Online

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2008.11.22 - 22:47:27 »

:ot: 
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #22 skrivet: 2008.11.23 - 21:42:37 »

Tror det står i receptet. Det viktiga är att ha så varmt man törs, annars poppar de inte utan blir som mina på bilden.  :shy:

En del ben ger inte gelé. T.ex. lamm är hopplöst. Men lägger man med en fläsksvål så går det.

Jag skulle inte frågat om det hade stått på receptet hur länge man ska fritera  :club:

HUUUUUUr länge ska man fritera dom ??
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Online Online

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2008.11.23 - 21:59:19 »

Tills de har poppat och är vackert gyllenbruna så klart!  :biggrin1:

Minns inte. Typ 3-4 minuter. Kanske kortare.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.111 sekunder med 23 databasfrågor.