Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.10.27 - 02:25:44 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Friterade fläsksvålar  (läst 15464 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« skrivet: 2008.10.31 - 09:10:18 »

Räddat från arkivet.

  • Koka svålarna en halvtimme i saltat vatten.
  • Torka dem på en plåt i ugnen. 3 timmar, 150 ºC.
  • Fritera i ister (i nödfall olja).
  • Låt rinna av på hushållspapper.


Svålen ska va strimlad och fettet ska va riktigt varmt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2008.11.01 - 20:34:20 »

Och nu berättar du att man ska koka dom också  :lmao:.

Jag har bara stekt dom på pannan eller i ugnen ( 200 grader kanske en halv timme )
vissa blir lite hårda med mina metoder, blir det mer spröda om man kokar dom först ?

Varför ska man fritera efter 3 timmar i ugnen , fattar ingenting  :pippi: ?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.11.02 - 02:17:48 »

Jo men, det här är ju för att göra såna där typ amerikanska aller danska som man kan köpa, som är som stora fluffiga popcorn. Jag kokar inte heller normalt. Tror de blir hårda om man har för hög värme.


Citat
Varför ska man fritera efter 3 timmar i ugnen , fattar ingenting  :pippi: ?

För att de inte ska bete sig som granater i den heta oljan kanske?  :club:
Tror de måste vara torra för att de ska poppa och  bli så där fluffiga. Annars blir de nog mest stekta.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2008.11.03 - 19:56:58 »

Men man måste alltså fritera ?

För ok, jag kan koka och sedan ha dom i ugnen 3 timmar, men någon fritös har jag inte .

Och jag funderar också hur långt det räcker att ha bara en plåt av dessa knorvar ? :shake_head:

Här går det åt ...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.11.03 - 20:05:41 »

Man kan fritera i en kastrull. Det var det jag gjorde och därför jag var rädd att det skulle bli för varmt.  :shy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2008.11.04 - 10:30:48 »

snacka om mängden av arbestmoment, men nu börjar jag förstå ...

Jag har sett att några använder friterade fläsksvålar till panering av mat.
Så om man vill det så ska man först koka, sedan steka i ugnen, fritera, mala och panera och steka igen :lmao:
Inte att jag skulle sakna någon panering på mina fiskar.
Jag börjar att förstå att mammor på 60-talet blev förstjusta i det enkla färdigmat som var klar på en kvart.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.11.04 - 11:35:26 »

Fast mammorna på 60-talet behövde ju bara krossa en skorpa. Det är nu inte så svårt.  :rolleyes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2008.11.04 - 21:19:29 »

Menade inte bara panering  :tongue:, utan den allmänna rusningen efter färdigmat , för visst går det snabbare att hälla i en färdig soppa i en kastrull , eller använda en färdig buljong-kube istället för att koka  och fixa själv.
Börjar kännas nu när jag inser att jag förmodligen kommer att ha någon färdig kök ens till jul  :confused3:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2008.11.04 - 21:47:37 »

Vet du, jag minns den där tiden ganska väl. Den var hemsk! Allt förändrades. De asfalterade vår fina gata som tidigare varit hårt packad sand. Jag minns fortfarande svischet från cykeldäcken när gatan var torr och hård och cykeln kunde rulla fort. I samma veva byttes de gamla trälyktstolparna ut mot fula ena i grå, skovlig metall. Det gula ljuset från de gamla lamporna, som hade som ett brätte i glas och åstadkom ett varmt sken som föll i en cirkel runt stolpen, byttes mot ett äckligt, diffust blåaktigt sken. Ni som är för unga för att ha stått i en klunga och pratat i en gammal gatlyktas ljuscirkel med mörkret runtomkring har missat nåt! Allt detta gjorde att färgerna förändrades, både på dagen och natten. Det blev kallt och hårt och fult.

Materialen ändrades. Mamma och pappa skulle vara moderna och bytte yllerockar och kappor som luktade gott mot täckjackor som inte luktade någonting. Gamla fina papperstapeter tapetserades över med nya praktiska plasttaper med stora, fula mönster. Så småningom dög inte den gamla solskensgula putsen på huset längre. Man klädde fasaden med dött, vitt och skrovligt mexitegel. Man hämtade grillad kyckling på söndan, för nu behövde man inte laga mat varje dag minsann. Man upptäckte pulvermos och det cancerogena juiceulvret Tang. Slut med att ta en lördagspromenad och kanske, kanske gå in i konfektyraffären och få köpa varsin apelsin i silkespapper med texten "Trubadur Blodapelsin" och en bild på en trubadur med gitarr.

Ibland är jag glad att ha fått uppleva lite av tiden före allt det hemska. Ibland gör det mig bara ledsen över allt som har försvunnit.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2008.11.05 - 01:04:27 »

hemul, är du så ohemult gammal att du minns allt det där. Det gör jag också! :wave: :ignore:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.11.05 - 09:49:52 »

Jo du!  :cool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2008.11.21 - 12:31:50 »

Jag var liten då... men kommer ihåg när gatstenarna byttes ut till asfalt i min hemstad och saluhallen rivdes ner :byecry:
för att göra plats till en modern supermarket .
Där i saluhallen satt jag med min pappa ibland, han köpte en kopp kaffe och jag fick saft och bulle  :inlove:


Men här ska friteras fläsksvål idag , jag har inte ister, men ska kolla om det finns något annat fett som passar ...
Loggat
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2008.11.21 - 14:06:09 »

På den tiden bytte man till asfalt för att det var så halt med gatsten. Nu bygger man rondeller och lägger dit gatsten. Snacka om att det kan bli riktiga karuseller i rondeller med gatsten. Men det vet ju vi med åldern inne så då tar vi det lugnt. :ignore: :smack_head: :flirting: :whistle:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2008.11.21 - 14:27:05 »

NU skulle jag behöva veta om jag kan fritera fläsket i Nötfett som jag har samlat förut.

Jag tror att jag gör det , men ropa HÖGT om ni tror att det blir heltgalet !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2008.11.21 - 15:24:34 »

Det går nog fint förutsatt att det är renat fett och inte bara gammalt stekflott med brända köttbitar kvar i.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.099 sekunder med 24 databasfrågor.