Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.10.16 - 20:05:29 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Snabbsaltad gurka  (läst 5886 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« skrivet: 2008.08.02 - 20:28:38 »

Ett helt vanligt recept, men jag tänkte att en del yngre medlemmar kanske inte vet att det är så lätt.  :lick:

1 kg Västeråsgurkor
5-10 svartvinbärsblad
1 liten bit pepparrot
några dillkronor


Lag:
1 l vatten
4 msk salt
1-2 tsk socker
2 1/2 msk ättiksprit

Se till att köpa fasta och oskadade kurkor. Borsta dem noga i kallt vatten. En ren diskborste duger. Skär bort blomfästet och eventuella skadade delar, men skär så lite som möjligt i dem. Picka gurkorna ett par gånger med en gaffel. Förpassa dem till glasburkar. Varva gurkorna med dill och det andra.

Rör ihop lagen kall och låt den stå tills den klarnar. Häll den över gurkorna så det täcker. Förvaras i kyskåp. Gurkorna är klara efter så där en vecka och håller sig några månader.

Man behöver inte ha alla "tillbehören". Får man inte tag på krondill så kan man ta djupfryst dill och lite dillfrö. Man tar det man har och som man gillar helt enkelt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #1 skrivet: 2008.08.02 - 21:32:02 »

Det räcker med en saltlag bestående av grovt havssalt och vatten. Eventuellt lite Alun som konserveringsmedel. Lagen ska vara så salt att motsvarande knappt en 50-örings yta (en 25-öring närmare bestämt för dom som minns hur stora dom var) syns på ett färskt rått ägg när det får flyta fritt i lagen. Socker och ättika överflödigt  :whink:.
Hyvla pepparroten med potatisskalare så smaken kommer fram ordentligt.
Detta recept har min mor lärt mej, hon har lärt det av sin svärmor på 1940-talet :lol1:.
Då rullade dom t o m in varje gurka i pepparrotsblad, men det tycker jag är att överarbeta det hela.
Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.103 sekunder med 23 databasfrågor.