Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.25 - 22:22:20 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bästa hemulbrödet  (läst 76778 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #45 skrivet: 2008.09.28 - 12:29:23 »

Det är smaken som räknas inte bublorna. :lick: :wave:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #46 skrivet: 2008.09.28 - 14:36:05 »

 :mad_roll:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #47 skrivet: 2008.09.29 - 20:52:20 »

Idalinda, igår bakade jag för första gången sen i vintras. Gjorde större kakor som du. I morse åt jag en sån med mycket smör, kokt äggula, räkor, gräddost och lite majjo. Jäsingen vad jag saknat det!    :clap_jump: :strut:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #48 skrivet: 2008.09.30 - 21:48:59 »

 :yeah: dansar med dig och unnar verkligen det till dina smaklökar !

Hmm,  vi har inte testat att fylla på dom med rörör, skinka och lök mm....
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #49 skrivet: 2008.09.30 - 22:01:25 »

Det var så jag började. :drool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Deliana
Newbie
*

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 5



Hemsida
« Svara #50 skrivet: 2008.10.27 - 17:08:27 »

Hej hej, ny som medlem på forumet men har smygläst ett tag. Det här brödet har jag tänkt på i ett par veckor och jag har äntligen gjort egen ostmassa och tänkte börja baka MEN..... Min hushållvåg är trasig! Jag har inte en chans att ens giossa mig fram till vilka mängder allt egentligen är. Någon vänlig själ som kan tänkas ta mått på saker och ting medans ni bakar det här brödet?


Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #51 skrivet: 2008.10.27 - 18:15:16 »

Välkommen! 

Äggvita väger ungefär lika mycket som det mäter, d.v.s. ~100 g per dl.

Vetemjöl
1 dl = 60 g
1 msk = 9 g


Ostmassan - ujujuj. Med taskigt ögonmått skulle jag gissa på ungefär 2 dl till en sats. Ska baka om några dar, då kan jag mäta upp osten. Den är i frysen nu. Men idalinda bakar mest varje dag tror jag, så hon kan nog hjälpa till.  :wave:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #52 skrivet: 2008.10.27 - 19:13:09 »

Hej Deliana, välkommen hit ! :wave:
Hur äter du , berätta gärna... jag menar,  är du nybörjade med LCHF eller erfaren, vill du gå ner i vikt eller bara må bättre ?

Till Hemulbrödet...

Jag orkar inte ha koll på hur mycket äggvitorna väger utan kör med 22 ägg med ca. 600g ostmassa och 10-11 ägg med ca.300g ostmassa

Jag fryser ostmassan... hmm hur mycket rymmer mina burkar ?
Den lilla som jag använder till 10 ägg , kanske 2,5 dl och den stora ca. 6-700g är 5 dl .

Har du smakat ostmassan färskt med mjölk/ grädde/ bär ?
Jag älskar det med upptinade jordgubbar !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #53 skrivet: 2008.10.29 - 07:49:29 »

Nu har jag bakat, Deliana.  :wave:

250 ostmassa var faktiskt hela 3 dl. Min hade varit fryst dock och då blir kornen fastare. Jag smulade ner den löst i måttet och packade ingenting, så 3 dl är nog maxvolum.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Deliana
Newbie
*

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 5



Hemsida
« Svara #54 skrivet: 2008.11.18 - 20:32:02 »

Hej igen!
Det tog lite tid innan jag kikade in igen, har haft fullt upp. Tack så jättemycket för hjälpen!
Jag bakade det här brödet och det blev super. :)

jag gör en presentationspost där det är lämpligt istället för att skriva en presentation här . :)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #55 skrivet: 2008.11.19 - 05:30:21 »

Så bra att det blev bra!  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #56 skrivet: 2009.01.18 - 14:27:16 »

Gjorde detta fina hemulbröd för första gången idag. Det blev 12 avlånga kakor (två per plåt) på denna sats:
  • 16 vitor (medelstora ägg, vägde upp det till 530 g)
  • 16 gulor (orkade inte hålla på och schackra med färre gulor, bröden ser gula och fina ut, vägde dessa till 226 g)
  • 400 g philadelphiaost
  • 100 g mjöl
  • 2 skopor protein med vaniljsmak, kan bytas mot mer mjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk smält smör
Jag smetade ut 3 stora serveringsskedar smet per kaka, blev 12 lite avlånga bröd på knappt halva plåten. Jag körde på ca 215 grader i 6-7 minuter.
Något alla givetvis vet  :shy: är att man ska använda BAKPLÅTSPAPPER, inte smörpapper till sånt här. Jag hade bara 1,5 ark bakplåtspapper hemma, så jag testade en halv plåt med smörpapper, men ångrade mig efter första sabbade brödet.  :redface:
Så de futtiga papper jag hade fick återanvändas batchen igenom, och det gick utmärkt, som tur var.
Nu återstår bara att smaka på dem, men de ser iallafall väldigt fina ut.  :worshippy:
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #57 skrivet: 2009.01.18 - 15:48:16 »

Du gjorde det för flera år sedan redan.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #58 skrivet: 2009.01.21 - 09:32:24 »

Nähä, inte den här sorten, väl?  :blink:
Iallafall smakade den bra, fast lite vanilj (vems fel är det..  :yay:). Har ju inget neutralt proteinpulver hemma, och jag vill hålla ner mjölmängden... jaja... Nu ligger det iallafall 11 fina kakor och väntar i frysen på att det ska bli picnicläge eller så.
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #59 skrivet: 2009.01.21 - 16:16:49 »

Jo. Du provade med keso och de blev lite åt skinnlappshållet tror jag du sa. Jag minns det, för den tråden var bland de sista aktiva på fettskrämd. Det är därför den inte är med i backuppen.

Det är ju bra att de går att modda. Jo, de är goda. Smaklösa även om man följer mitt recept, men det är på nåt sätt det som är bra. Det känns som bröd liksom. Jag har blivit helt beroende. I början tyckte jag det var super att få äta omelett och sånt på morron, men nu har det svängt och jag gillar att sitta med en macka i handen igen. Att jag började göra idalandas leverpastej bidrar väl också.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544