Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.02.24 - 07:20:34 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bästa hemulbrödet  (läst 40246 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #30 skrivet: 2008.08.02 - 13:58:01 »

du får hitta en bild av en motorbåt , vi seglar ju inte i snigelfart  :tongue_wag: utan ge gärnet med en snabb motorbåt.

Det fajtas om brödet här och man skulle behöva handla 10 liter gammeldags mjölk till för att kunna börja igen  :whistle:. det största problemet är att få tag i 10 liter gammelmjölk på samma gång i vår närbutik.
och 10 liter var väl trångt i min just 10-liters kastrull  :blink:

Så jag måste bestämma mig om jag ska skaffa en ännu större kastrull eller börja göra 5-liters satser  :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #31 skrivet: 2008.08.02 - 15:32:47 »

Citat
du får hitta en bild av en motorbåt

Nej.  :boat:

Citat
Det fajtas om brödet här och man skulle behöva handla 10 liter gammeldags mjölk till för att kunna börja igen  :whistle:

Så kul!  :clapping:


Citat
det största problemet är att få tag i 10 liter gammelmjölk på samma gång i vår närbutik.
och 10 liter var väl trångt i min just 10-liters kastrull  :blink:

Så jag måste bestämma mig om jag ska skaffa en ännu större kastrull eller börja göra 5-liters satser  :flirting:

Kan du inte beställa typ dan före? Och göra kanske 8 liter?  :cheeky:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
malba
Jr. Member
**

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 58


« Svara #32 skrivet: 2008.08.03 - 11:39:24 »

När jag har gjort det här brödet gör jag ostmassan av filmjölk. I hemkunskapen (evigheter sedan, men just det fastnade...) värmde man filmjölk till ca 50 grader eller tills det skär sig. Häll i ett melittafilter och låt stå. Ju längre det står, desto fastare blir ostmassan, över natten brukar vara lagom. I skolan gjorde vi färskost av detta, kryddade med vitlök/persilja.
Oftast orkar jag inte ens värma filmjölken (mer disk) utan tar filen direkt i melittafiltret. Ett filter blir ganska lagom.
Brödet blir gott i alla fall.

/Malba
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #33 skrivet: 2008.08.03 - 13:40:55 »

Har också bakat brödet , den här gången med keso, som jag passerade genom ett durkslag i metall. Brödet blev hur bra som helst
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #34 skrivet: 2008.08.03 - 20:36:23 »

Men! Vad ni lyckas bra då. När jag försökte med keso blev de som skinnlappar.  :surprised:

Förresten, det tror jag de blev för stjärna också.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #35 skrivet: 2008.08.07 - 22:08:13 »

jag funderar på att testa göra taco-chips av hemulbrödet på våffeljärn ...
Vad skulle ni ändra på receptet inför det testet ? Eller bara testa och se ?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #36 skrivet: 2008.09.08 - 16:45:56 »

tja-has den kommentaren försvann :

Men ungefär så här blev det : en riktigt go pannkaka  :yay: av Hemulbrödet när jag experimenterade lite...
Jag tog keso istället för egengjort ost och tog 1 dl proteinpulver ( bake pro) + 3 dl mjöl för att få ner kolisarna.
Det hela blev så rinnigt att jag hällde degen till långpannan  och simsalabam hade vi en JÄTTEGOD pannkaka!
Så det var bara att ta fram jordgubbar och grädde!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #37 skrivet: 2008.09.08 - 20:11:35 »

Och jag sa att det vara bra att det blev löst. Folk som lyckas baka det här brödet på keso är KONSTIGA! 
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #38 skrivet: 2008.09.19 - 17:57:24 »

Det här receptet räcker till många saker :thumbsup:

Idag gjorde jag degen i ostmassan men byte ut hälften av mjölen till proteinpulver.
Sedan stekte jag dom på pannan  och de blev riiiiiktigt goda plättor denna gången!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #39 skrivet: 2008.09.19 - 18:01:29 »

Det är roligt att brödet blev så populärt hos dig!  :lol1:

Du, vad tror du om att tunna ut smeten med lite mjölk för plättar/pannkakor?  :flirting:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #40 skrivet: 2008.09.19 - 18:07:47 »

Det kan säkert testas någon gång när jag har hittat min plätta-panna i någon av dessa flyttlådor  :whistle:.

Dessa plättar utan mjölk blev lagom stadiga när jag stekte 3 små samtidigt i en stor panna.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #41 skrivet: 2008.09.26 - 18:35:50 »

Här har jag testat igen ... och vilken resultat !

Jag gjorde en vanlig Hemul-bröd-deg på egengjort färskost, bredde ut en rätt tjock lager på långpannan och stoppade i ugnen för kanske 5-6 minuter.

Därefter tog jag ut den och fyllde på med vanliga pizzaingredienser  och in i ugnen igen .

Gissa om  10-åringen var superglad  :laugh:, han konstaterade att " detta var jätte-jätte-jätte-gott".
Han har inte uppskattat min nöt-botten till pizzan  :puke1:.

Men idag var han så glaaad, så tack Hemul , ännu en gång  :thumbsup:!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #42 skrivet: 2008.09.26 - 19:18:17 »

 :throw_flowers:

Jag ska testa det där också nästa gång jag bakar. Det kanske blir ännu bättre när man gör allt i ett svep. När jag har gjort pizza har jag använt gamla brödkakor.


Vad har du för ost till pizza? jag tycker det är svårt att få det så där som på pizzerian.  :neutral:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #43 skrivet: 2008.09.27 - 14:47:28 »

Jag köper aldrig färdig riven ost. Jag slänger alla gamla kanter i en plastpåse och har i frysen när den är full tar jag fram och tinar och river i foodprocessorn. Sen när jag behöver tar jag fram den frysta och det går bra att använda även om den inte är tinad. Jag blandar vanligen prästost och herrgårds och det funkar jättebra även till pizza.
:tasty: :fridge_death: :mc:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #44 skrivet: 2008.09.27 - 20:16:11 »

Men min ost blir alltid hårdare än på riktiga pizzor. De får den väldgt lös och bubblig. Hörde att det var för att de blandar osten med olja, men det gör det nästan värre för mig.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.108 sekunder med 23 databasfrågor.