Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.27 - 06:17:17 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Amerikanskt hemlagat  (läst 16346 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ary
Gäst
« skrivet: 2013.07.30 - 15:02:07 »

Jag såg i förbigående någon amerikanska gör "cloud cake" på tv, äggvita, jordgubbar och socker på en botten typ som på cheesecake. Nåväl 250 g socker låter som en dålig idé men fick tanken att den här borde ju kunna göras i en lowcarb tappning. Gjorde en receptsökning och det här var vad jag hittade lol :

Chocolate strawberry cloud cake


1 Pillsbury devils food cake mix
3/4 cup egg beaters
1/2 cup applesauce

1 20oz package of frozen strawberries, semi thawed and chopped
a little no calorie sweetener
1 tbspn cornstarch
2 tsp. cold water
1 8oz. container of Cool Whip Free
6-7 fresh strawberries
1/2 cup semi sweet chocolate chips
2 Tbspn margarine

 :tongue_wag: :tongue_wag: :tongue_wag: Inte precis vad jag letade efter. Hälften är färdigköpta blandningar som jag inte ens vill veta vad de innehåller och sedan avslutar man med 2 TESKEDAR margarin. Fettskrämt och inte ens mat/ätbart.

Här är länken ifall någon skulle bli frestad.  :tongue: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=967761
Loggat
Ary
Gäst
« Svara #1 skrivet: 2013.07.30 - 15:06:04 »

På samma sökning hittade jag "cream cheese clouds" med philadelphia, riktigt smör och vaniljsmak som man sedan fryser, där blev jag faktiskt nyfiken.

http://genaw.com/lowcarb/cream_cheese_clouds.html

Någon som har provat något liknande?
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2013.07.30 - 21:35:49 »

splenda är sötningsmedel. Så det skulle jag undvika.
Bättre o godare är: vispad kokosolja med lika delar cacaopulver och kanske en liten sked honung i, vispa länge det ska bli riktigt fluffigt. bred ut i en liten form e.d. och kyl och skär sen i bitar.

som det står. addictive!
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #3 skrivet: 2013.07.31 - 08:24:35 »

Mynlen, ska göra dina chokladgodisar men jag ska testa att göra cream cheese clouds också men med Sukrin istället.  :lick:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2013.07.31 - 08:49:08 »

hor garna av dig hur dom ar men jag gor mitt allda basta att undvika sana saker :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2013.07.31 - 08:59:35 »

Citat
3/4 cup egg beaters

Trekvarts kopp vispar???? Menar de äggvitor eller är det någon produkt som heter så?   :pippi:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #6 skrivet: 2013.07.31 - 10:06:33 »

Hemulen: Ja det låter helt tokigt att blanda i äggvisparna!  :pippi: (Jag har inte ens 3 sådana lol) Så vi gissar att det är en produkt. Varför inte bara ta äggen som de är och vispa?  :tongue_wag: duh  :rolleyes:

Jag hade ingen philadelphia hemma så har inte gjort. Kan inte den förste som gör rapportera snälla?

Mynlens chokladgodisar?!?  :dribble:

RED: egg beaters visade sig var något man har istället för äggula. "Fleischmann's has substituted yolk-like ingredients for the cholesterol packed yolk of a fresh egg.". en produkt framtagen 1973 när de "kom på" att kolesterol var farligt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_Beaters

Ett tag lät det som om de hade liiite äggula i men tror de tog bort det. Det ska vara usa till detta.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2013.07.31 - 10:21:07 »

Yup. Verkar vara äggvitor på burk helt enkelt.
http://www.eggbeaters.com/egg-nutrition-facts/egg-white-calories
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2013.07.31 - 10:35:41 »

hur vill ni ha det. Ena sager det ar gulan, andra att det ar vitan. Jag gissar pa vitan for den kan man "beata" fluffigt!
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #9 skrivet: 2013.07.31 - 10:44:21 »

Nu har jag gjort en provsats med Mynlens godis. Gott!     Jag döper dem härmed till Mynlens Tryfflar. Åtminstone kommer de att heta så i min receptsamling.  :whink:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2013.07.31 - 10:48:26 »

oj vad har jag stallt till nu....

gott att blanda i litet hackade notter eller om man saknar after eight... litet pepparmyntolja.

Mynlens tryfflar later utmarkt! :clapping:
Loggat



berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #11 skrivet: 2013.07.31 - 11:01:14 »

Ja, just det. Det blir ju bra att variera dem. Vad tror du om lite hackad chili eller chiliflakes. Eller lite lakritspulver. Oj, oj, oj. Nu får jag lov att hejda mig. :lol1:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2013.07.31 - 11:05:21 »

Mynlens godis? Det var ju Arys recept.  :laugh:

Jag såg inte Arys inlägg när jag gjorde mitt. Kanske finns både och? Det gör det ju här.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #13 skrivet: 2013.07.31 - 11:07:04 »

Nej, Ary hade lagt in ett recept från början men sen inne i tråden skrev Mynlen: "Bättre o godare är: vispad kokosolja med lika delar cacaopulver och kanske en liten sked honung i, vispa länge det ska bli riktigt fluffigt. bred ut i en liten form e.d. och kyl och skär sen i bitar.

som det står. addictive!"  :smile:
Loggat
Ary
Gäst
« Svara #14 skrivet: 2013.07.31 - 11:17:22 »

Ah så det var de som var Mynlens shokladgodisar. Nu fattar jag också! 

Det florerar flera recept ja.
Loggat
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.027 sekunder med 22 databasfrågor.