Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: Ary skrivet 2013.07.30 - 15:02:07



Titel: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.30 - 15:02:07
Jag såg i förbigående någon amerikanska gör "cloud cake" på tv, äggvita, jordgubbar och socker på en botten typ som på cheesecake. Nåväl 250 g socker låter som en dålig idé men fick tanken att den här borde ju kunna göras i en lowcarb tappning. Gjorde en receptsökning och det här var vad jag hittade lol :

Chocolate strawberry cloud cake


1 Pillsbury devils food cake mix
3/4 cup egg beaters
1/2 cup applesauce

1 20oz package of frozen strawberries, semi thawed and chopped
a little no calorie sweetener
1 tbspn cornstarch
2 tsp. cold water
1 8oz. container of Cool Whip Free
6-7 fresh strawberries
1/2 cup semi sweet chocolate chips
2 Tbspn margarine

 :tongue_wag: :tongue_wag: :tongue_wag: Inte precis vad jag letade efter. Hälften är färdigköpta blandningar som jag inte ens vill veta vad de innehåller och sedan avslutar man med 2 TESKEDAR margarin. Fettskrämt och inte ens mat/ätbart.

Här är länken ifall någon skulle bli frestad.  :tongue: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=967761


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.30 - 15:06:04
På samma sökning hittade jag "cream cheese clouds" med philadelphia, riktigt smör och vaniljsmak som man sedan fryser, där blev jag faktiskt nyfiken.

http://genaw.com/lowcarb/cream_cheese_clouds.html

Någon som har provat något liknande?


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.07.30 - 21:35:49
splenda är sötningsmedel. Så det skulle jag undvika.
Bättre o godare är: vispad kokosolja med lika delar cacaopulver och kanske en liten sked honung i, vispa länge det ska bli riktigt fluffigt. bred ut i en liten form e.d. och kyl och skär sen i bitar.

som det står. addictive!


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.07.31 - 08:24:35
Mynlen, ska göra dina chokladgodisar men jag ska testa att göra cream cheese clouds också men med Sukrin istället.  :lick:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.07.31 - 08:49:08
hor garna av dig hur dom ar men jag gor mitt allda basta att undvika sana saker :)


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.07.31 - 08:59:35
Citat
3/4 cup egg beaters

Trekvarts kopp vispar???? Menar de äggvitor eller är det någon produkt som heter så?   :pippi:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.31 - 10:06:33
Hemulen: Ja det låter helt tokigt att blanda i äggvisparna!  :pippi: (Jag har inte ens 3 sådana lol) Så vi gissar att det är en produkt. Varför inte bara ta äggen som de är och vispa?  :tongue_wag: duh  :rolleyes:

Jag hade ingen philadelphia hemma så har inte gjort. Kan inte den förste som gör rapportera snälla?

Mynlens chokladgodisar?!?  :dribble:

RED: egg beaters visade sig var något man har istället för äggula. "Fleischmann's has substituted yolk-like ingredients for the cholesterol packed yolk of a fresh egg.". en produkt framtagen 1973 när de "kom på" att kolesterol var farligt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_Beaters

Ett tag lät det som om de hade liiite äggula i men tror de tog bort det. Det ska vara usa till detta.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.07.31 - 10:21:07
Yup. Verkar vara äggvitor på burk helt enkelt.
http://www.eggbeaters.com/egg-nutrition-facts/egg-white-calories


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.07.31 - 10:35:41
hur vill ni ha det. Ena sager det ar gulan, andra att det ar vitan. Jag gissar pa vitan for den kan man "beata" fluffigt!


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.07.31 - 10:44:21
Nu har jag gjort en provsats med Mynlens godis. Gott!  :drooljump:   Jag döper dem härmed till Mynlens Tryfflar. Åtminstone kommer de att heta så i min receptsamling.  :whink:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.07.31 - 10:48:26
oj vad har jag stallt till nu....

gott att blanda i litet hackade notter eller om man saknar after eight... litet pepparmyntolja.

Mynlens tryfflar later utmarkt! :clapping:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.07.31 - 11:01:14
Ja, just det. Det blir ju bra att variera dem. Vad tror du om lite hackad chili eller chiliflakes. Eller lite lakritspulver. Oj, oj, oj. Nu får jag lov att hejda mig. :lol1:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.07.31 - 11:05:21
Mynlens godis? Det var ju Arys recept.  :laugh:

Jag såg inte Arys inlägg när jag gjorde mitt. Kanske finns både och? Det gör det ju här.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.07.31 - 11:07:04
Nej, Ary hade lagt in ett recept från början men sen inne i tråden skrev Mynlen: "Bättre o godare är: vispad kokosolja med lika delar cacaopulver och kanske en liten sked honung i, vispa länge det ska bli riktigt fluffigt. bred ut i en liten form e.d. och kyl och skär sen i bitar.

som det står. addictive!"  :smile:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.31 - 11:17:22
Ah så det var de som var Mynlens shokladgodisar. Nu fattar jag också!  :drooljump:

Det florerar flera recept ja.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.07.31 - 11:33:04
Sorry att vi kapade tråden.  Men vi fick ju flera recept på köpet, hihi. :whistle: Ska laga receptet på dina Creme cheese clouds också men jag måste köpa hem osaltat smör och creme cheese först. Kakan däremot, den hoppar jag över.  :strut:  :smile:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.31 - 13:38:24
Den här tråden var i princip gjord för att kapas så skriv på bara! Vare sig det är hemgjort eller "hemgjort"  :tongue_wag: eller annat.  :bg:

P.S. Jag köper aldrig osaltat smör så jag kommer testa med saltat men då älskar jag salt i princip i allt. Bulletkaffe använder jag salt smör till.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.07.31 - 13:46:56
Kollade in en annan tråd om egg beaters och då var det vitan. Gulan har man inte i längre för då blir det kolesterol och kcal och massa näring med.
Men för jösse namn varfär inte bara vispa några äggvitor?!?  :smack_head:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.16 - 17:22:12
Sådärja, nu har jag en portion sådana där söta moln med citronsmak blev det, i frysen.  :hmm: Enligt beskrivning skulle de frusna kunna smaka något åt cheezecake hållet. konsistensen vet jag ju inget om men man behövde ju inte ragga folk för att slicka skålen för det gjorde jag så gärna själv.  :bg:

Om inget oförutsett händer klarar jag dagen på 1700 kcal och 56 kh trots lördagsgodis.   :yeah:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.16 - 18:02:11
Men blev det gott då? Om det blev det, kan du inte skriva ungefär hur mycket du tog av normala ingredienser?


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.16 - 19:50:24
Tja det var gott, lite sorbet/frusen cheesecake över det. Konsistensen var en liten besvikelse. Skulle vilja hitta något som påminner lite om fast marchmallows till konsistensen. Någonting med fett och gelatin kanske...? Någon som vet?
Det här var lite för fast/halvisigt. Smaken var god dock. Hade jag varit typen som bakar hade det gjort sig på någon krispig botten

Till en person tog jag 30g smör, 80 philadelphia, sötning får man ta vad man vill/har, vaniljsocker (har inte vaniljpulver) (och ett par skvättar citron eller annan smaksättning)- smaka av.  Det var väl tilltaget men mindre går inte att vispa.

Du hittar länk till orginalrecept hittar du i början på denna tråden. Fast de använder ounces och cups.  :tongue_wag: De har ju the metric system - använd det då.



Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.16 - 20:19:20
Kan man inte göra som sega maränger?


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.16 - 21:33:36
Utan socker?  :hm-hm:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.16 - 21:40:54
Ja. Själv har jag bara testat nåt hopkok med äggvita och nötter som inte blev bra, men andra har bakat Budapestrulle med gott resultat, så det ska nog funka. Finns recept på både Budapest och andra maränggrejer i receptforumet.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.16 - 21:48:23
Ok tack. Ska kolla efter andra maränggrejer då.  :biggrin1:

Socker går nämligen inte för jag har inget.  :lol:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.16 - 21:53:01
Köpte 4 kg häromdagen och slogs av att det måste ha gått upp i pris. Det brukade ju inte kosta någonting alls.

Lugn, jag ska ge bort det mesta. Hittade ett ställe med paradisäpplen förrförra året och kokade gelé - jättegott! Men jag begränsar givetvis intaget. Tror en majjoburk räckte hela vintern. Förra sommarn regnade de bort, men i år ska det bli av. Ingen idé att koka en enda burk gelé liksom. Burkarna som inte går åt för mig blir finfina istället-för-blommor-pesenter.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.08.16 - 23:37:43
äppelgele på jordnötssmör.. MMMMMMMM


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: berittis skrivet 2013.08.17 - 13:11:00
Jag har gjort moln. Tog 250 g Mascarpone, rumsvarmt, 75 g osaltat smör, rumsvarmt, Sukrin och ½ tsk vaniljpulver. Jag tog nog 6 tsk Sukrin och det blev alldeles för sött för min smak. Ska testa med hälften nästa gång. Jag tinar dem en kort stund för att inte bryta tänderna, hehe. Jag tycker de är goda. Ska testa med citronsmak nästa gång.  :smile:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.17 - 14:57:11
Kul berittis!  :biggrin1: Någonting gott kan man ju eventuellt få på helgen.  :flirting:

Om jag gör dem eller något annat snaskliknande typ glass (utan glassmaskin) eller något ska jag prova polkaggris. Som hon som skrev recept kan man ju variera som man vill med sockerfritt eller icke sockerfritt godis beroende på hur strikt man är. Skulle kanske ha några polkagrisar hemma, av ngn anledning tycker jag att polkagrissmaksatta saker är gott men polkagris är inget favoritgodis, så de skulle kanske rent av få lov att vara ifred här hemma.   :hm-hm:

Hittar någon sega lchf maränger så har jag inte hittast några än.....


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.08.17 - 19:21:42
några droppar pepparmyntsolja och man har polkagrissmak...


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.17 - 20:23:39
Hehe det har jag inte tänkt på.  :whistle: Polkagrisar kanske bara är mintsmak och socker....?


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.17 - 20:32:27
Jag tror det, men jag tycker också det är en speciell smak. Man känner ju med en dessert eller nåt om det smakar polkagris, inte bara mint. Vete sjutton.  :hmm:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.17 - 20:33:42
Det är ättika i också. Kan det vara det som gör det?
http://www.recept.nu/johan_sorberg/godis/_/polkagrisar/


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.17 - 20:49:45
1 kg socker till 4 dl vatten!?!?!  :max-shock: :max-shock: :max-shock: Där ser man lol. Låter som sträng ransonering.  :whistle:

Jo det är ju bara ättikan som sticker ut så der kan nästan inte vara annat...


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.17 - 20:50:56
Vad trodde du substansen kom ifrån?


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.17 - 20:54:30
Konsistensmedel  :lmao:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.17 - 21:05:50
Sant. Det är ju en fullt realistisk möjlighet.  :lol:


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.08.18 - 10:42:07
ättikan är till att sockret inte ska sockra sig. eeeh kristalliseras menar jag. smakmässigt gör det tror jag inte mycket. Men, socker har ju en speciell smak också, inte bara sött. därför smakar polkagris som det smakar och typ mint litet annorlunda.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: hemul skrivet 2013.08.18 - 11:04:24
Jo, men om man smaksätter en sockersöt efterrätt med mint så smakar det ju mint, inte polkagris. Det är det vi inte fattar.


Titel: SV: Amerikanskt hemlagat
Skrivet av: Ary skrivet 2013.08.18 - 12:21:15
Yup men bara för att krångla till det är ju pepparmint pepparmint och sedan finns det annan minsmak typ den man får från mintblad?