Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.16 - 16:40:46 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 174 175 [176] 177 178 ... 191   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Idalinda och Styrmannen minskar barlasten  (läst 941947 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2625 skrivet: 2012.09.17 - 18:58:31 »

ska hålla truten :) :whistle:
Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2626 skrivet: 2012.09.17 - 21:02:17 »

Jag har funderat och kollat också den där REdCorden. Närmaste behandlingstället verkar finnas 7 mil bort, inte det enklaste och billigaste för mig. Men funderar gör jag så klart.

Jag vaknade med lätt huvudvärk  :sneaktongue:
Jag tog morgonen väldigans lungt, strechade, körde40 min crosstrainern, strechade ordentligt en stund till.
Var total trött efter en väldigt lätt träning och funderade hur jag skulle orka duscha.
men det gjorde jag!!
Huvudvärken har släppt igen under dagen... jag har kunnat göra lite saker; hänga tvätt, koka potatis ;),

Just nu mår jag bätte i allafall. Dagen idag är bättre än gårdagen var.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2627 skrivet: 2012.09.17 - 21:22:42 »

koka potatis låter som ett bra tillfrisknande..  :whistle:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2628 skrivet: 2012.09.18 - 20:16:47 »

Det verkar släppa, inte helt, men jag är mer en människa än en zombie.
Det blev en hel del gjort idag:
köpte lite rökt fiskt från fiskvagnen
hämtade lite äpplen och några päron med maken från kompisarnas tomt.
Sedan har jag grejjat i köket: förvällt majskolvar, kokt ett par kilo tomater, haft en märgpipa i grytan 1,5 timmar
och fixat två plåtar musli .
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2629 skrivet: 2012.09.30 - 20:27:05 »

Vi-är-nöjda.  :lol: :lol:
Vi har nu både kommit fram till vad vi inte tål:
Jag som säkert alla redan vet INTE mjölk och minimalt med mjöl.
Maken: INTE mjölk, mjöl, kaffe eller ägg och sedan undviker han även några grönsaker som kål.

Jag mår bättre, har mer energi och har en känsla att jag går även sakta ner i vikt, men det är inget veteskapligt bevisat än.
Styrmannens mår prima och behöver knappast ta sina magsyretabletter alls, han är verkligen lycklig!

Jag har läst lite mer om stenålderskost och lånat ett par böcker.
Tänker köpa lite bovete-bröd. Vi har testat en bovetebröd en gång tidigare och det var gott ( Anna Hallins recept) men där finns även yogurt.
Nu har jag hittat ett finskt recept som varken innehåller gluten, mjölk elle ägg!!!
Testar så ivrigt gärna.

Annars är det skördetiden:
Björnbär, hösthallon, vindruvor
gröna blad
potatis
rotfrukter
solrosfröer

Vi har fått rikligt mycket päron i år och allt ska torkas... just nu väl 4-5 hinkar.
Och mängder av olika äpplen... en del finns mosad i frysen och flera lådor i kylen och mycket kvar att hämta på träden.

I närmaste tiden ska vi äta mycket kål, spaghettipumpa , dom tål inte så lång förvaring.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2630 skrivet: 2012.09.30 - 21:16:46 »

Jag bakade bovetebröd i ett år men jag hade ägg i. Vad har du för bindemedel i ditt?
Bovetebröd är absolut gott! Du kanske gör brödet i form. Jag gjorde runda, platta bröd.

I år var jag dålig med att plocka in äpplen men jag har lagt lite till vinterförvaring, kanske till mössen..  :redface:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2631 skrivet: 2012.10.01 - 06:15:40 »

det är så härligt att läsa hur ni håller på med maten hela tiden! blir inspirerad men sen händer här inte mycket :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2632 skrivet: 2012.10.01 - 07:58:28 »

Vad bra!  :thumbsup:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #2633 skrivet: 2012.10.01 - 17:14:20 »

Så skön känsla att lista ut det! :-)


Skrivet i Tapatalk
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2634 skrivet: 2012.10.02 - 20:20:28 »

Vi har hämtat idag 35 kg kött från bonden + 6-7kg lever.
Det blev gott ihop med  nötköttet också.
Så här blandas nu lever i alla köttfärsbiffar.

Bovetebrödet:

Enkla bovetefrallor

4dl bovetegröt ( 2 dl boveteflingor, 0,5liter vatten + salt)
1,5 dl vatten ( filmjölk fungerar också)
1/2 påse torrjäst eller 25 g färskt jäst
1 tl salt
1 msk sirap/socker / honung
50g smör
4-5 dl bovetemjöl
lite fröer


Blanda gröt, jäst, salt och fröer i en bunke. Smält smör och låt sötningen smälta i smöret. Blanda i vatten ( filmjölk). Blanda vätskan/smör-blandningen i bunken och blanda. ( 42 gradigt med torrjäst, lägre temp. med färsk jäst)

Häll i bovetemjöl, lite åt gången, tills degen är lös men inte liknar välling.
(4,5 dl rekommenderas)
Låt jäsa 30 minuter. Häll hela degen i en ungsplåt, 225 grader i ugnen, ca. 15 minuter.
Skär i bitar och njut med smör....

Men jag har inte testat det än, så jag väntar med att lägga det till recept.

Ungarna käkar fortfarande mjölk så de får äkta mjölk från gården fortfarande.
Det blir mest yogurt, gräddegröt/ pannkakor, och mjukost till pizzabotten. De har nu även upptäckt halloumin,
så det får jag göra mer av snart.
Den kan man verkligen förvara länge. Dessa har nu legat minst en månad i saltlaget och är goda.
Jag häller bort saltvattnet och sätter in färskt vatten som får dra ut sältan.
Det blir helt ok, enligt grabbarna.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2635 skrivet: 2012.10.02 - 22:24:27 »

Jag trodde inte att bovetedeg kunde jäsa eftersom det inte finns gluten.
Jag ska prova receptet!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2636 skrivet: 2012.10.03 - 02:55:26 »

Vin jäser ju.  :borracho:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2637 skrivet: 2012.10.03 - 19:32:11 »

Jag har testat brödet nu och säger njaa...
Den är smakrik, men konsistensen liknar med stekt gröt än bröd.
Jag som kan äta annat bröd också väljer nog hellre annat, men den som inte
fixar ägg heller, är den ett bra alternativ.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2638 skrivet: 2012.10.03 - 19:36:51 »

Jag har skördat 3-4 hinkar potatis med minstingen idag. Han hade en studiedag.
Så nu har vi ca. 6-7 hinkar potatis.
Jag plockade även ett par liter björnbär +några blåbär och hösthallon till.

Det blev självklart klyftpotatisar i ugnen i dag tillsammans med nöt-leverbiffar.

Dagens spännande var bananpannkakor.
Ungdomarna fick 2 stora bananer mosade till en stor pannkaksdeg ( 18 ägg, 9dl ägg, 1-2dl mjöl )
Det blev 3 ungsplåtar.
Det är nog bra att ta med dig fika till ungdomarna för längre skoldagar!
Den smakar gott utan att man behöver ha med sig något på pannkakan.

Jag gjorde även en egen plätta ( 2 ägg + 1/3 banan mixad i en stavmixern) jag hade en knutta vanilj med.
DE-var-goda!!!
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2639 skrivet: 2012.10.03 - 22:08:17 »

Vad jag förstår så funkar inte vanligt bovete och jäst. Det är därför det blir så "stabbigt"

http://www.alternativaprodukter.se/recept_med_bovete.htm
Jag använde bovete-kross och det går säkert bra att grodda.
Bovetebröd är gott men det ser ju precis inte ut som en fralla!
Loggat
Sidor: 1 ... 174 175 [176] 177 178 ... 191   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544