Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2022.08.17 - 20:05:07 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: fisk, rent allmänt  (läst 6878 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.01.31 - 14:56:33 »

Vissa fiskar är utfiskade, andra växer i förorenade hav och resten fordras av människor och sprutas med antibiotika :so_mad:.
vilken fisk går att äta?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2012.01.31 - 15:01:52 »

makrill i tomatsås den vanliga 3-ihop med röd plast äter vi mest.
Vi äter ingen eldorado variant utan den men blå etikett och MCS-märkning på.

Nu läste jag på förpackningen att den fiskas i Nordost-Atlanten.
Jag känner mig rätt nöjd med kombinationen MCS ( säker fiskbestånd) och fiskeområdet.

Jag var rädd att de skulle fångas i Kattegat eller Skagerak...

Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2012.01.31 - 17:47:32 »

Jag äter bara makrill, sill och pinklax. Makrill och sill är väl tveksamma också enligt den där senaste giftrapporten, men vad ska man göra? Sen äter jag torsk, kolja och rödspätta när jag får tag på på extrapris som inte är odlad.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #3 skrivet: 2012.01.31 - 19:24:55 »

Färska räkor-3 hg veckan  :inlove: , sardiner, färsk kummel var en god nyhet.
Jag kollar alltid i fiskbilen att det är från nordatlanten.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2012.01.31 - 19:25:48 »

Jag handlar sällan färsk fisk, tyvärr.
Det blir frysdisken, senast köpte jag krav-lax, men den kostar ju så hiskeligt mycket.

Det blir mest fryst  lax och makrill i burk.
Fisksoppa av torsk... vart den nu är fiskad .... därför har jag inte gjort fisksoppa på sistone...
Vill hälst inte käka något från Östersjön.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #5 skrivet: 2012.01.31 - 19:29:01 »

Det är väldigt stor skillnad på färskt och fryst.
Det gäller också på sekunden stektiden på färsk.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2012.01.31 - 23:50:16 »

Det är väldigt stor skillnad på färskt och fryst.
Det gäller också på sekunden stektiden på färsk.

Utveckla gärna, jag kan inte så mycket om alla detaljer kring fisk.
( min barndoms fisk var pappas fiskade och hemmahastrad abborre med kompisar, rökt fisk, fisksoppa och fiskpinnar)
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #7 skrivet: 2012.02.01 - 00:33:40 »

Det är så otroligt viktigt med stektiden på all fisk.
Du får titta att den precis blir vit, inte en sekund mer.
Tar vi tex torsk är det lätt att med en kniv kontrollera den. Steker du för länge blir fisken seeg.
Tyvärr är det så att har du börjat äta färsk fisk, tycker du annan fisk är blähä.  :nonono:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2012.02.01 - 09:23:13 »

beror pa. Jag har nu hittat "perfekta receptet" till blockfisken jag koper. jag kokar forst fisken litet i vatten, salt, smor och citronsaft, sen lagger jag det i ugnsfat och sen haller jag pa en blandning av vispad gradde, majonnas och rod currypaste. da blir fisken helt som jag vill ha den! Nar jag gjorde forr slangde jag in fisken i ungsfatet och sen pa med blandnignen men den blev alltid seg och trakig!
Loggat



Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #9 skrivet: 2012.02.01 - 11:48:44 »

Musslor då? Hur giftiga är dom? Gott är det i alla fall.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2012.02.01 - 23:07:44 »

Fast jag är inte ute efter tillagningsmetoder, fisken hos oss brukar bli bra.
Men jag är ute efter vilken fisk är OK att äta, ur gift och beståndssynpunkt.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544