Fetbobbas Forum

Infosektionen => Marknadsundersökningar => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 12:56:33



Titel: fisk, rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 12:56:33
Vissa fiskar är utfiskade, andra växer i förorenade hav och resten fordras av människor och sprutas med antibiotika :so_mad:.
vilken fisk går att äta?


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 13:01:52
makrill i tomatsås den vanliga 3-ihop med röd plast äter vi mest.
Vi äter ingen eldorado variant utan den men blå etikett och MCS-märkning på.

Nu läste jag på förpackningen att den fiskas i Nordost-Atlanten.
Jag känner mig rätt nöjd med kombinationen MCS ( säker fiskbestånd) och fiskeområdet.

Jag var rädd att de skulle fångas i Kattegat eller Skagerak...



Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.31 - 15:47:32
Jag äter bara makrill, sill och pinklax. Makrill och sill är väl tveksamma också enligt den där senaste giftrapporten, men vad ska man göra? Sen äter jag torsk, kolja och rödspätta när jag får tag på på extrapris som inte är odlad.


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.31 - 17:24:55
Färska räkor-3 hg veckan  :inlove: , sardiner, färsk kummel var en god nyhet.
Jag kollar alltid i fiskbilen att det är från nordatlanten.


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 17:25:48
Jag handlar sällan färsk fisk, tyvärr.
Det blir frysdisken, senast köpte jag krav-lax, men den kostar ju så hiskeligt mycket.

Det blir mest fryst  lax och makrill i burk.
Fisksoppa av torsk... vart den nu är fiskad .... därför har jag inte gjort fisksoppa på sistone...
Vill hälst inte käka något från Östersjön.


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.31 - 17:29:01
Det är väldigt stor skillnad på färskt och fryst.
Det gäller också på sekunden stektiden på färsk.


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.31 - 21:50:16
Det är väldigt stor skillnad på färskt och fryst.
Det gäller också på sekunden stektiden på färsk.

Utveckla gärna, jag kan inte så mycket om alla detaljer kring fisk.
( min barndoms fisk var pappas fiskade och hemmahastrad abborre med kompisar, rökt fisk, fisksoppa och fiskpinnar)


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.01.31 - 22:33:40
Det är så otroligt viktigt med stektiden på all fisk.
Du får titta att den precis blir vit, inte en sekund mer.
Tar vi tex torsk är det lätt att med en kniv kontrollera den. Steker du för länge blir fisken seeg.
Tyvärr är det så att har du börjat äta färsk fisk, tycker du annan fisk är blähä.  :nonono:


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.01 - 07:23:13
beror pa. Jag har nu hittat "perfekta receptet" till blockfisken jag koper. jag kokar forst fisken litet i vatten, salt, smor och citronsaft, sen lagger jag det i ugnsfat och sen haller jag pa en blandning av vispad gradde, majonnas och rod currypaste. da blir fisken helt som jag vill ha den! Nar jag gjorde forr slangde jag in fisken i ungsfatet och sen pa med blandnignen men den blev alltid seg och trakig!


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.01 - 09:48:44
Musslor då? Hur giftiga är dom? Gott är det i alla fall.


Titel: SV: fisk, rent allmänt
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.01 - 21:07:44
Fast jag är inte ute efter tillagningsmetoder, fisken hos oss brukar bli bra.
Men jag är ute efter vilken fisk är OK att äta, ur gift och beståndssynpunkt.