Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.07.18 - 16:55:01 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: pepparkaksdeg , rawfood-andan  (läst 6723 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2011.12.10 - 18:03:29 »

pepparkakor

1dl mandel
1/2 msk mandelolja eller rapsolja
2 dadlar ( jag anser att lika mängd russin fungerar också)
1 tsk kanel
1 krm ingefära
1 tsk nejlika
1 nypa salt
 1 msk honung
jag tillsatte även smör så att degen blev just deg

1) kör mandeln till ett fin mjöl i matberedaren
2) tillsätt olja och dadlar, kör tills de blandat sig
3) tillsätt kryddorna, salt och kör igen. kolla att kryddorna blandas ordentligt på smäten.
4) Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätta att köra

man ska utöka honug så att det skulle bli deg, men jag saknar inte mer sötning, utan klickade i smör tills det blev bra.

Ställ i kylen och nalla lite då och då... :inlove:

OBS! var extremt försiktig med ingefära och nejlika om du inte specifikt älskar dom! jag tog bara en knivsudd av ingefäran
och kanske bara 1/2 tsk nejlika
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30792



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.12.11 - 02:17:37 »

Jag antar att det är meningen att man ska äta kakorna råa, men skulle det gå att baka dem tror du?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2 skrivet: 2011.12.11 - 12:52:43 »

Men visst ska de in i ugnen?  om det finns någon deg kvar  :laugh:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30792



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.12.11 - 13:07:33 »

Det är ju raw...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #4 skrivet: 2011.12.11 - 13:27:31 »

Det gick för fort, såg nu rawfood  :whistle:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2011.12.11 - 21:17:47 »

Det blir bara degstadiet för mig.
Som chokladbollsmet fast en klar pepparkaksdegs smak.
Om man är frikostig med smör ( som är mitt tillägg) blir det bara bättre dagen efter som en vanlig pepparkaksdeg.

Jag kan tänka mig att det går att steka dom, men jag skulle rekommendera låg värme ( under 150grader) och koll på tiden,
anar att dom bränner fort som pepparkakor gör.
Loggat
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #6 skrivet: 2011.12.11 - 21:39:36 »

Man skulle ju kunna göra en pepparkaksdag på receptet på kardemummakakan jag la upp för ett tag sedan. Ja, jag är medveten om att det blev en konstig mening  :lol1: Byta ut chokladen och kardemumman, eller bara chokladen?!, mot pepparkakskryddor... Den är ju också baserad på mandel.
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #7 skrivet: 2011.12.17 - 03:52:48 »

Såg "Tinas julmat" (eller vad det nu heter) igår (15/12), och där var det ett inslag om just rawfood. De gräddade kakor i 42 graders värme. Tog förstås en himskans tid, men det var raw. Däremot var visst mjölkprodukter NONO! i vanlig rawfood. Så visst går det att grädda kakorna. Bara det att det visst tar ca 10 timmar innan de är klara.  :smile: Kanske finns programmet på nätet, och isf kan jag rekommendera er att kika, för det var faktiskt lite intressant. Det var hela två rwfoodrecept med, och det en verkade kanonsmaskigt!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2011.12.17 - 04:11:41 »

det låter ju lite intressant faktiskt.. även om jag inte riktigt har förstått hela den här Raw grejjen...  :confused3: men det är jag det  :flirting:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #9 skrivet: 2011.12.17 - 13:43:38 »

Fast pepparkaksdeg är ju gudomligt gott.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30792



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2011.12.17 - 13:51:30 »

Jag är skitsur över att det inte säljs i småförpackningar eller i lösvikt! Sådär 50 g skulle jag kunna tänka mig att gå loss på, men vad ska jag göra med en sån där stor korv? Kan ju ge resten till kwidellan förstås.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #11 skrivet: 2011.12.17 - 13:59:20 »

Eller slänga  :smile:
Loggat

kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2011.12.18 - 06:22:59 »

 :lmao: jamen kan du inte få köpa lite av ett bageri då tror du? vet att vår vanliga mataffär faktisk säljer hemagjord peparkaksdeg.. något de började med efter att jag ätigt min kvot för i år  :fork_off: .. alternativ två är väll att förpacka den i lagom bitar och frysa in kanske!.. elelr kanske rentav baka peparkakor på degen som blir kvar  :whistle: :flirting:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30792



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2011.12.18 - 11:56:45 »

Jaha och det skulle ju inte sluta med att man åt upp den då?  :rolleyes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2011.12.18 - 19:21:07 »

Hemul, du kan ju göra den här degen ovan, jag lovar att det är, speciellt dagen efter, som en riktigt pepparkaka.
Du kan lätt halvera mängden honung  att börja med, ev. minska dadel också.
Då kan du få precis så lite du vill.
Kan man köpa dadel i lösvikt? ( vi köper bara i kartonger....) Jag menar att då skulle du kunna köpa dom du behöver för degen.
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.105 sekunder med 24 databasfrågor.