Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.11.22 - 00:32:57 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 4   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: leverpastej  (läst 19532 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.02.13 - 22:32:51 »

Jag har testat för första gången i mitt liv att göra leverpastej, enligt en finsk lchf-recept, men det blev mycket höftande för receptet
 var bara så där " ungefär"
Men jag blev överraskad att det blev leverpastej av det hela  :thumbsup:

Det blev rätt så mycket av varan och vi hinner inte äta upp allt så jag får nog slänga det som finns kvar denna gången.

Men till nästa gång, kan man frysa leverpastej ?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.13 - 23:07:38 »

Läste ett recept häromdagen i någon tidning. Där stod att det var bättre att frysa rå smet för färdig pastej kunde bli grynig. Men jag vet att jag fryst köpepastej utan problem.

Lägg ut receptet för sjutton!   :fork_sausage:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.02.14 - 00:02:30 »

VAR ÄR RECEPTET? :devil:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #3 skrivet: 2008.02.14 - 14:23:46 »

VAR ÄR RECEPTET? :devil:
Det undrar jag också?!?

Vill göra nåt med lever till bebisen för att ge henne järn!
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #4 skrivet: 2008.02.14 - 20:06:30 »

VAR ÄR RECEPTET? :devil:

Ytterligare en intresserad.

/Pitch
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.02.14 - 20:07:42 »

Hon är så ogin!  :fork_sausage:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2008.02.14 - 21:51:03 »

lugn, bara lugn ...

Vi kanske kan modifiera receptet först när alla har testat  :lol: och sedan lägga den på recept avdelningen ?
Om ni tycker att den ska dit direkt  så visst, det är bara att flytta...

Så här ser ut det första finska receptet där det fanns INGA mängder bara ingredienser:

1 paket kycklinglever ( mängden är inte så noga med  :crazy:)
mycket lök
vitlök efter smak
smör efter smak
olivolja efter behov
ett par sked ( tsk eller msk ??? :crazy:) grädde
salt eller aromsalt
krossad peppar

Man ska steka lök och vitlök i smör och sedan tillägga kycklinglever  och steka färdigt.
krydda , blanda och låt svalna.

Efter en stund blandas allt i en mixer till en slät massa, för att få massan  att gå runt bra kan man tillägga smält smör /olivolja och ev några skedar grädde. Man ska bara se till att massan blir inte för flytande.
Det ska till kylen för ett par timmar för att dra ihop , sedan är det bara ta och njuta.


Jag var väldigt fundersam hur jag skulle klara av detta, men bestämde sedan att testa och gjorde efter följande mängder:

900g kycklinglever
3 tsk salt
8 vitlöksklyftor
3 rödlökar ( hade inte gula hemma)
2 tsk vitpeppar  ( hade inte svartpeppar hemma)

och visst fick man höfta med grädde och smält smör, jag tror att jag använde lite av varje kanske ett par matskedar av varje eller så.

Jag var så förvånad :shock: , riktigt förvånad att det blev leverpastej på riktigt , både konsistensen och smaken  :biggrin1:

Min man tyckte att det var gott, jag  tyckte att vitpepparn passade inte in, utan är övertygad om att svartpeppar hade varit bättre.

Av detta blev det säkert 5-6 dl leverpastej, så jag tror att jag gör lite mindre nästa gång, om det nu inte går att frysa.
den verkar klara sig i kylen en 7-9 dagar, sedan kom möglet . Så rätt bra tycker jag utan någon konserveringsmedel !
Loggat
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #7 skrivet: 2008.02.14 - 21:55:57 »

Tack så mycket! Det här ska snart testas - fast med lite modifikation, dvs. utan salt för bebisen.

Vad bra att du även "mögeltestar" dina recept :cool: :whink:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2008.02.14 - 22:01:30 »



Vad bra att du även "mögeltestar" dina recept :cool: :whink:

Man ska väl har en bra service  :tongue:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2008.02.16 - 23:15:55 »

och nu har det varit lördag och ni alla har testat att göra leverpastej  :rolleyes:
Hur har det gott ?

Jag köpte en ny paket kycklinglever men tänkte läsa här först var NI har hittat på ?

Tror ni att det skulle fungera tvärt om ; att jag skulle frysa levern färsk  i mindre portioner  (min paket är 900 g) och sedan efter upptidningen göra leverpastej av det ?

200g leverpastej / vecka skulle säkert fungera här ,med lite mildare kryddning  :crazy:.
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2008.02.18 - 19:51:52 »

 :worshippy: aaaaameeeennnnnn  :worshippy:

Här konsumeras leverpastej på flatbröd som mellanmål efter skolan varje vardag. GISSA om jag ska prova ditt recept vid tillfälle?! Jag lär spara massor med cash!!!  :thumbsup: :clapping: :yay:

Thank's luv! 

 :flowers:

/Fjällmor

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2008.02.23 - 19:49:08 »

jag gjorde mer leverpastej  igår.

Jag delade den 900g paketen av kycklinglever i 4 delar och fryste de två.
Så kvar hade jag  ca. 200g lever och det stekte jag tillsammans med en gullök och 3 vitlöksklyftor , sedan blev det väl 1/2 tsk salt och ca 1/2 tsk svartpappar, in i mixern och en skvätt vispgrädde me´.
Det smakar inget vidare då när man har precis mixad det, men några timmar i kylen gör sitt , och det hela har förvandlats till leverpastej.

HELA familjen tyckte om den  :thumbsup:, jag hade kvar lite nöttpannkaka och när de smakade leverpastejen med detta " bröd"  fick den OK från alla !

Vår 13-årig kock har masstillverkad nu nöttpannkaka ( utan sötning) så nu finns det bröd med pålägg  :clapgrin:
Loggat
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #12 skrivet: 2008.02.23 - 20:30:13 »

jag gjorde mer leverpastej  igår.

Jag delade den 900g paketen av kycklinglever i 4 delar och fryste de två.
Så kvar hade jag  ca. 200g lever och det stekte jag tillsammans med en gullök och 3 vitlöksklyftor , sedan blev det väl 1/2 tsk salt och ca 1/2 tsk svartpappar, in i mixern och en skvätt vispgrädde me´.
Det smakar inget vidare då när man har precis mixad det, men några timmar i kylen gör sitt , och det hela har förvandlats till leverpastej.

HELA familjen tyckte om den  :thumbsup:, jag hade kvar lite nöttpannkaka och när de smakade leverpastejen med detta " bröd"  fick den OK från alla !

Vår 13-årig kock har masstillverkad nu nöttpannkaka ( utan sötning) så nu finns det bröd med pålägg  :clapgrin:

system32 såklart?!  :worshippy:

Låter ju kul, förutom att jag aldrig har gillat leverpastej...
Loggat

Ha en fettrik dag!
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2008.02.23 - 21:20:18 »

jag gjorde mer leverpastej  igår.

Jag delade den 900g paketen av kycklinglever i 4 delar och fryste de två.
Så kvar hade jag  ca. 200g lever och det stekte jag tillsammans med en gullök och 3 vitlöksklyftor , sedan blev det väl 1/2 tsk salt och ca 1/2 tsk svartpappar, in i mixern och en skvätt vispgrädde me´.
Det smakar inget vidare då när man har precis mixad det, men några timmar i kylen gör sitt , och det hela har förvandlats till leverpastej.

HELA familjen tyckte om den  :thumbsup:, jag hade kvar lite nöttpannkaka och när de smakade leverpastejen med detta " bröd"  fick den OK från alla !

Vår 13-årig kock har masstillverkad nu nöttpannkaka ( utan sötning) så nu finns det bröd med pålägg  :clapgrin:

System32 är inte kocken, han kommer att leva på köttfärs när han flyttar hemifrån.
Det är mellansonen som är kocken... lagar maträtt efter maträtt varje lördag !
Denna kock älskar inälvsmat och feta matbitar  :crazy:

Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2008.02.23 - 22:26:01 »

 :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3 4   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544