Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 12:13:28 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Är det nån som är bonde eller har sådana kontakter?  (läst 18685 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2008.02.13 - 11:48:13 »

Hej och välkommen!   :throw_flowers:

Jo, det är ju just det. Här kan du se. Jämför med andra tamdjur så ser du att fläskkött är det allra värsta. Antar att de får spannmäl i högre utsräckning.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=706&lang=sv
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #16 skrivet: 2008.02.13 - 11:53:17 »

Grisarna utfodras ju med huvuddelen kornmjöl + soja + johannesbröd blandannat
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2008.02.13 - 11:54:31 »

Just det. Fram för potatisgrisar!  :jump_smoke:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #18 skrivet: 2008.02.13 - 11:57:20 »

Hade man haft lantgården kvar (såldes för 15 år sedan) hade jag testat :smile:.
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2008.02.13 - 12:58:18 »

Så du har varit bonde? Hade du djur? :inlove:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #20 skrivet: 2008.02.13 - 13:14:12 »

Svärföräldrarna hade grisuppfödning. När vi tog över gården startade vi upp mjölkproduktion. Hade som mest 24 mjölkkor + lika många ungdjur, hundar och katter. Men ersättningen på det vi produserade var så dålig att vi fick ge upp.
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2008.02.13 - 13:23:08 »

Vad tråkigt. Men då kan ju du driva vår mönstergård som vi ska ha!  :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #22 skrivet: 2008.02.14 - 19:50:48 »

Finns det någon som vet vilken kvalitet det är på råvaran som används vid de analyser Fineli, SLV osv?
Jag kan tänka mig att det skiljer sig en hel del från gris till gris.
Själv köper jag KRAV-gris från Husa gård utanför Vallentuna och lever i förhoppning att det är ett bra fettval även om de senaste bitarna var lite magra för min smak.

/Pitch
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2008.02.14 - 20:06:01 »

Antar att de bara går ut och köper några kilo...

Jag köper också ekologisk utegris, men grisarna får ju likförbannat spannmål. :guns:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #24 skrivet: 2008.02.14 - 20:33:33 »

Antar att de bara går ut och köper några kilo...

Jo och det visar sig förstås i mätresultaten.
Det är någon "matkändis", minns inte vem just nu, som sagt det att vårt fläsk i butikerna är en ren fabriksprodukt med tanke på hur grisarna föds upp. Inte konstigt då att O-6 sticker iväg på mätresultaten.
Det måste ju finnas en referens till de mätvärden Fineli och SLV kastar i från sig. Det har ju diskuterats tidigare hur relevanta uppgifterna är då jordarna hela tiden utarmas och bara ersätts med kemiskt gödsel (NPK) utan att även mineraler tillsätts. Hur aktuell är mätningen och vilken produkt/er användes vid mätningstillfället?
Detta kan man ju tro att det endast drabbar de som skaffar sitt vitamin och mineraltillskott av vegetabilier men i det långa loppet blir även djuren och vi djurätare drabbade.
/Pitch
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #25 skrivet: 2008.02.14 - 21:32:28 »

Suck, vad livet var enkel då när man följde tallriksmodellen och käkade massa kolhydrater.
Då behövde man inte använda hjärnan alls :bang_head:

Sedan hörde jag att eko-grisar ska man vara försiktig med pga.trikiner...  :max-shock: jag har inte forskat vidare om ämnet, men att dessa är livsfarliga och man måste kunna lita på bondens kunskaper angående hanteringen   :blink:

Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2008.02.14 - 22:09:55 »

Varför skulle ekogrisar ha mer trikiner? Man äter ju inte fläskkött rått just p.g.a. trikiner. Döda trikiner gör ingen skada.

Vet ni att det finns en parasit som fungerar tvärtom mot trikiner? Den har människa som mellanvärd och svin som slutvärd. Den uppträder bara i krigstid.  :max-shock:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2008.02.14 - 22:36:49 »

Det är någon "matkändis", minns inte vem just nu, som sagt det att vårt fläsk i butikerna är en ren fabriksprodukt med tanke på hur grisarna föds upp. Inte konstigt då att O-6 sticker iväg på mätresultaten.
Jag tror inte ekouppfödning påverkar omega-6 så mycket. De äter ju samma spannmålsguck. Att den är ekologisk gör ju inte att den får lägre omega-6 innehåll. Det flyter omkring en PDF som handlar om försök att förbättre fettsyrabalansen i fläsk, skillnaden mellan ekofläsk och vanligt o.s.v. Resultaten var inte uppmuntrande. Om du googlar så hittar du den nog.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #28 skrivet: 2008.02.18 - 16:12:07 »

Jag har för mej att enligt jordbruksverket ska grisar äta spannmål och inte potatis och matrester som de fick förr. Kanske har det med trikiner att göra?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2008.02.18 - 17:18:35 »

Tror inte det... Det är väl efter påtryckningar från industrin. Vi ska ju också äta massor med spannmål numera. Sanna mina ord, Monsanto är bakom alltihopa.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544