Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.06.02 - 07:13:54 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vad kan man doppa i chokladen?  (läst 9844 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« skrivet: 2010.12.27 - 11:26:05 »

Jag köpte en chokladfondue till min man i julklapp. Då visste jag inte att han skulle bestämma sig för att testa LCHF. Nu har han helt överraskande bestämt sig för att han har samlat för många kilon, som ska bort. Bums.  :thumbsup:

Men vad kan man doppa, som inte genererar en massa kolisar då? Tips? Någon?  :confused3:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.12.27 - 11:30:28 »

Bacon? :surprised:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,974.0.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.12.27 - 11:35:06 »

Kom på en grej till. Hallon. Kanske frysta?  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.12.27 - 12:05:29 »

Hallon?
Andra bär?
Kokos?
Nötter..?

fingrarna...?

 :clapping:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #4 skrivet: 2010.12.27 - 12:37:18 »


Det var inte någon som hade testat så vitt jag förstod..... Men jag känner inte en så där fantastiskt sprudlande lust att prova jag heller...... :ignore:

Kokostoppar kan man ju doppa! Tack!  :thumbsup:

Hallon är pilligt att doppa utan att doppa fingrarna i smeten. Även nötter..... maken är lite allergisk mot nötter dessutom. Fast fingrarna kanske kan bli trevligt. Om det är mina fingrar till honom och viseversa.  :flirting: Fast då ska vi nog ha barnvakter.  :laugh:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.12.27 - 13:27:27 »

Du får väl ha en tång!  :club:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #6 skrivet: 2010.12.28 - 00:55:40 »

 :glare:

Skulle du kunna visa mig hur man håller i mjuka hallon från frysen, med en tång? Eller hala mandlar, utan att skjuta iväg dem?  :confused3:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.12.28 - 01:13:59 »

Men hallon från frysen är inte mjuka ju! Typ en sån där poppig jättepincett som man har och vänder på köttet i pannan med borde väl funka. Eller ett litet tunt grillspett.

Jag tycker verkligen du ska testa bacon. Jag tror nämligen att det blir jättegott! Knaperstekta kalla skivor...  :drool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Monkan
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #8 skrivet: 2010.12.28 - 08:37:07 »

Jag köpte en chokladfondue till min man i julklapp. Då visste jag inte att han skulle bestämma sig för att testa LCHF. Nu har han helt överraskande bestämt sig för att han har samlat för många kilon, som ska bort. Bums.  :thumbsup:

Men vad kan man doppa, som inte genererar en massa kolisar då? Tips? Någon?  :confused3:

Fast allvarligt talat: Chokladfondue går ju inte så himla bra ihop med LCHF. Så det bästa är väl att antingen köra fonduen innan han börjar med LCHF eller efter att han gått ner alla sina kilon som ett planerat avsteg.
Loggat
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #9 skrivet: 2010.12.28 - 09:27:25 »

Är det skillnad på en vanlig fondue och en chokladfondue?
frågar den okunniga  :redface:
Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2010.12.28 - 09:31:36 »

Tror det är storleken. Men chokladfondue behöver väl inte vara så dåligt om man använder mörk choklad? Är det inte bara choklad och grädde?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #11 skrivet: 2010.12.28 - 13:57:27 »

Tror det är storleken. Men chokladfondue behöver väl inte vara så dåligt om man använder mörk choklad? Är det inte bara choklad och grädde?

Jo, så tänkte jag i alla fall. Mörk choklad, grädde och lämpligt doppa.

En annan fondue är kanske större, men kanske den går att använda? Eller....äh jag vet faktiskt inte.
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2011.02.05 - 06:43:53 »

Jag är lite sen, men jag skulle kunna doppa osaltade popcorn.
( hur icke-LCHFdet nu är)

Lika så torkade frukter, torkad päron är min storfavorit.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #13 skrivet: 2011.02.05 - 16:58:47 »

Förtsår att det hela handlar om efterrätter, men jag tror att getsost skulle bli gott.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30954



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2011.02.05 - 17:09:27 »

Getost låter ju hur gott som helst!  :w00t:

Idalinda, ska du inte doppa några havregryn också?  :thumbsup:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.087 sekunder med 24 databasfrågor.