Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: Sorla skrivet 2010.12.27 - 19:26:05



Titel: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.27 - 19:26:05
Jag köpte en chokladfondue till min man i julklapp. Då visste jag inte att han skulle bestämma sig för att testa LCHF. Nu har han helt överraskande bestämt sig för att han har samlat för många kilon, som ska bort. Bums.  :thumbsup:

Men vad kan man doppa, som inte genererar en massa kolisar då? Tips? Någon?  :confused3:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.27 - 19:30:28
Bacon? :surprised:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,974.0.html


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.27 - 19:35:06
Kom på en grej till. Hallon. Kanske frysta?  :nod-yes:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.12.27 - 20:05:29
Hallon?
Andra bär?
Kokos?
Nötter..?

fingrarna...?

 :clapping:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.27 - 20:37:18
Bacon? :surprised:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,974.0.html

Det var inte någon som hade testat så vitt jag förstod..... Men jag känner inte en så där fantastiskt sprudlande lust att prova jag heller...... :ignore:

Kokostoppar kan man ju doppa! Tack!  :thumbsup:

Hallon är pilligt att doppa utan att doppa fingrarna i smeten. Även nötter..... maken är lite allergisk mot nötter dessutom. Fast fingrarna kanske kan bli trevligt. Om det är mina fingrar till honom och viseversa.  :flirting: Fast då ska vi nog ha barnvakter.  :laugh:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.27 - 21:27:27
Du får väl ha en tång!  :club:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.28 - 08:55:40
 :glare:

Skulle du kunna visa mig hur man håller i mjuka hallon från frysen, med en tång? Eller hala mandlar, utan att skjuta iväg dem?  :confused3:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.28 - 09:13:59
Men hallon från frysen är inte mjuka ju! Typ en sån där poppig jättepincett som man har och vänder på köttet i pannan med borde väl funka. Eller ett litet tunt grillspett.

Jag tycker verkligen du ska testa bacon. Jag tror nämligen att det blir jättegott! Knaperstekta kalla skivor...  :drool:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Monkan skrivet 2010.12.28 - 16:37:07
Jag köpte en chokladfondue till min man i julklapp. Då visste jag inte att han skulle bestämma sig för att testa LCHF. Nu har han helt överraskande bestämt sig för att han har samlat för många kilon, som ska bort. Bums.  :thumbsup:

Men vad kan man doppa, som inte genererar en massa kolisar då? Tips? Någon?  :confused3:

Fast allvarligt talat: Chokladfondue går ju inte så himla bra ihop med LCHF. Så det bästa är väl att antingen köra fonduen innan han börjar med LCHF eller efter att han gått ner alla sina kilon som ett planerat avsteg.


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Ena skrivet 2010.12.28 - 17:27:25
Är det skillnad på en vanlig fondue och en chokladfondue?
frågar den okunniga  :redface:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.28 - 17:31:36
Tror det är storleken. Men chokladfondue behöver väl inte vara så dåligt om man använder mörk choklad? Är det inte bara choklad och grädde?


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.28 - 21:57:27
Tror det är storleken. Men chokladfondue behöver väl inte vara så dåligt om man använder mörk choklad? Är det inte bara choklad och grädde?

Jo, så tänkte jag i alla fall. Mörk choklad, grädde och lämpligt doppa.

En annan fondue är kanske större, men kanske den går att använda? Eller....äh jag vet faktiskt inte.


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.02.05 - 14:43:53
Jag är lite sen, men jag skulle kunna doppa osaltade popcorn.
( hur icke-LCHFdet nu är)

Lika så torkade frukter, torkad päron är min storfavorit.


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.06 - 00:58:47
Förtsår att det hela handlar om efterrätter, men jag tror att getsost skulle bli gott.


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.06 - 01:09:27
Getost låter ju hur gott som helst!  :w00t:

Idalinda, ska du inte doppa några havregryn också?  :thumbsup:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.06 - 01:57:11
+smör och lite socker. Chokladbollar. Mums!  :drool:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.06 - 02:04:02
Hur ska du kunna doppa smör och socker i funduen?  :pippi:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: /LO skrivet 2011.02.06 - 07:32:33
Hur ska du kunna doppa smör och socker i funduen?  :pippi:
På samma sätt som frysta hallon, rulla till bollar och ha dem kalla, sedan håller man med pincett.


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.06 - 14:58:33
Men hallon smälter väl inte!  :lol1:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.06 - 23:10:57
Tror bacon och choklad kan bli intressant kombination, såg ett amerikanskt kakrecept med karameliserad bacon. Var en paj har jag för mig. Sen såg jag ett danskt program där de gjorde fläskstek och hade chokladsås till så varför inte, nästan samma ju  :whistle: Harry i kökkenet lr ngt sådant heter programmet. Såg gryyyyymt gott ut!!!  :inlove:

...annars tror jag också på att doppa bitar av kokos. Måste det vara choklad då? Man kan ju göra ostfondue, och chevre lät fantastiskt gott att göra ngt med. Kanske doppa bacon i en chevrefondue?!  :drool:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.06 - 23:16:14
Ja! Så klart! Jag tänkte ju testa, men har alldeles glömt bort. :smack_head:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,974.0.html


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.06 - 23:17:54
Hur tokigt det än låter tror jag ärligt att det kan vara gott  :crazy:


Titel: SV: Vad kan man doppa i chokladen?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.06 - 23:20:12
Absolut. Knaprig sälta och choklad = rätt. Jag tänkte testa att göra chokladbitar med knaperstekta baconbitar i å förut.