Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.25 - 21:39:08 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 159 160 [161] 162 163 ... 464   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Stora hemulraset  (läst 2082378 gånger)
0 Medlemmar och 39 gäster tittar på detta ämne.
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #2400 skrivet: 2011.12.19 - 19:50:35 »

Jag har också planerat att äta lungt på Julafton i år...  :nod-yes: i går så blev det lite frossande på Lussebullar eftersom det var fjärde advent... vi drack också Julmust (lagrad på Burbonfat, finns på systemet. skitgod! då den inte är så söt som vanlig julmust men fortfarande har rätt smak!) så i dag får jag betala för det...  :glare: magen är inte glad alls på mig!!... så här ska undvikas kolisar så mycket det bara går.... framför allt i mjölform tycks de vara "giftiga" för mig  :blink: ... övriga maten på Julbordet brukar jag inte direkt frossa i heller egentligen.. men jag tänker försöka hålla igen endå!.. just för att slippa känna mig så proppad! ... så jag kör helt på din linje i år Hemul!  :nod-yes:

som en lite rolig grej så kan jag berätta att vi håller på och rimmar vår egna ekologiska Julskinka!  :lick:
Jag gillar även grötrim  :flirting:  Här vi våran skinka rimma för att  i julens tidiga timma äta utav denna skapelses saftiga bakre del för att må gott och leva väl....God Jul
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #2401 skrivet: 2011.12.19 - 19:52:07 »

 :lulz: :inlove: underbar!!!
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2402 skrivet: 2011.12.19 - 20:07:53 »

Citat
övriga maten på Julbordet brukar jag inte direkt frossa i heller egentligen..

Säger hon som kan klämma ett kilo revbensspjäll!  :lulz:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2403 skrivet: 2011.12.19 - 20:34:03 »

jag var på en affär som säljer annorlunda styckningsdelar än jag är van vid, "ovanlår" av gris fanns och "skinkskiva" men det är alltså en skiva av ovanlåret som är sågat som en skiva. Jag minns att min mamma använde det till sylta. Är det svårt att göra egen sylta?

Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2404 skrivet: 2011.12.19 - 20:50:21 »

Jag har bara provat att göra pressylta. Det var inte svårt men lite knepigt. Den ska ju kokas i en hård tygklut och sen är det meningen att den ska hålla ihop av sig själv. Mamma brukade göra bitsylta, det är en lite bortglömd sylta tror jag. Har inte gjort det själv, men det borde vara buslätt. Tärningar av kött i en form, sen blandar man gelatin i spadet och slår över och in i kylen. Sen stjälper man upp hela härligheten på ett fat.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2405 skrivet: 2011.12.19 - 20:56:09 »

Jösses vad jag fick leta för att hitta det här.  :lol:
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article819-0-asc-15.html#7693
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2406 skrivet: 2011.12.19 - 20:56:32 »

får väl leta efter recept då.. men min mamma gjordet det på konstigt sätt, nästan som om det var malet kött..  kommer knappt ihåg hur det smakade ;)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2407 skrivet: 2011.12.19 - 20:58:33 »

Men det kanske var som vår kalvsylta då? Nästan bara som köttfibrer som hålls ihop av gelé?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2408 skrivet: 2011.12.19 - 21:03:39 »

Jag minns att det knappt var gele.. men kanske det var det. ska leta recept imorgon och jämnföra.
Nu ska här nattas.. jobba imorgon igen. Dvs vänta tills klockan går.
Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2409 skrivet: 2011.12.19 - 21:04:22 »

Sylta i form som bakas i ugnen känner jag också igen. Vi lagade bägge syltorna i min barndom.
Nuförtiden köper  :goggle: jag rätt ofta formbakad.. För det mesta är jag en latmaja när det gäller mat; snabbt och enkelt  :blush:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2410 skrivet: 2011.12.19 - 21:05:34 »

Det syns inte mycket gelé. Den är mer som klister. Wikipedia har en bra bild.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kalvsylta
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2411 skrivet: 2011.12.19 - 22:37:06 »

Det är nog mest buljong och inte gelatin. Det är ju bara positivt.
Bilden liknar mycket den syltan jag köper, har 0,5 kolh. Inte så mycket protein eller fett, så det mesta är nog buljong.
Sen är det rödbetorna som gör det gott..
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2412 skrivet: 2011.12.19 - 22:41:44 »

Man borde ju kunna göra sån sylta på allt möjligt kött. Frågan är hur man ska få det så trådigt. Borde väl bli jättegott på nåt rimmat oxkött som man kokar sönder mer eller mindre. Lite som corned beef. Måste fasiken prova. :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2413 skrivet: 2011.12.19 - 22:47:00 »

  :nod-yes: det blir finfina grejer.
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2414 skrivet: 2011.12.19 - 22:55:46 »

Fast man ska väl ha kött med mycket bindväv och sådant så det blir gelé. Skinkan tror jag är för fin för att bli bra. Den skulle jag rimma och koka.
Loggat

Sidor: 1 ... 159 160 [161] 162 163 ... 464   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544