Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.10.17 - 20:57:37 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Hur farligt är kött som varit fryst lite för länge?  (läst 49225 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« skrivet: 2010.04.04 - 18:50:37 »

Hittade en massa kött från slutet av 07 i frysen. Två stora fina bogbladsstekar från utegris, färs, både fläsk och mager nöt, och lite annat smått och gott. Allt ser helt OK ut, inga frysskador eller så, ordenligt packat är det. Jag har alldeles för kallt i min frys, gott och väl under 20 skulle jag tro.

Är fettet alldeles härsket nu och farligt att äta?  :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.04.04 - 21:35:20 »

Skulle inte tro att det är farligt alls..

Tina upp det, lukta på det .. känns det ok så gör i ordning det ...skulle det vara härsket och du inte märkt det innan ... så märker du det garanterat när det värms ..

Jag hade älgkött kvar från 08, hur gott som helst faktisk  :crazy:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.04.04 - 22:37:53 »

Så här säger Svensk köttinformation.

Lagringstider i frysen
Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar
med köttslag, fetthalt, frystemperatur och
förpackningssätt. Magert kött håller sig längre
i frysen än fetare.
Griskött: 3 – 6 månader (för de magraste 
delarna gäller den längre tiden)
Nötkött: 8 – 12 månader
Lammkött: 6 – 12 månader
Inälvsmat: 3 månader
Charkvaror: 1 – 2 månader (rimmade och
rökta varor har kortare hållbarhet än o-
behandlade.)
Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i
kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt
ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, för-
packa noga. Kallrökta varor håller längre än
varmrökta.
http://www.svenskkottinformation.se/begood/file_db.php?id=65

Fast i samma PDF säger de också att svensk djurhälsa är i världsklass och att djurens behov av natruligt beteende tillgodoses.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #3 skrivet: 2010.04.05 - 08:43:25 »

Griskött kan ju vara lite känsligt. Men lukta på det först.
Älgkött kan man ha hur länge som helst! Jag har tillagat kött som legat i frysen 4-5 år. Klarar omfrysning också. :smile:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2010.04.05 - 16:17:38 »

Grisen kan vara härsket ,det har jag lärt mig på sistone, men det är väl bara tina upp och lukta.
Vilt klarar sig längst, jag har två år gammalt rådjur, helt ok.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.04.05 - 17:51:16 »

Men alltså, jag har aldrig känt att kött luktat härsket, inte ens såna där riktiga fornfynd som man kan hitta i djupet av en frösabox. Har för mig att runt 10 år är mitt rekord. Däremot att det kan lukta lite "kylskåp", om ni förtår vad jag menar.

Jag la dem ivf på tining i kylen igår. Ska ta itu med dem om en stund. När jag packade upp dem ur plasten la jag märke till två saker. Den dumma grisgubben hade putsat bort både svålen och det mesta av fettet. Kanske bra i det här sammanhanget, men där rök ju planerna på fläskrulader. Det andra var att märgen i det kluvna benet är mörkbrun, inte röd. Såg inte så aptitligt ut.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #6 skrivet: 2010.04.05 - 18:12:25 »

Hemul, nu har jag ringt någon och bett om råd å dina vägnar. Brun märg ska man undvika att använda, för det var visst inte så bra!

Kylskåpslukt är tydligen heller inget farligt. Antar att det bara indikerar att köttet har legat länge.

Samma person hävdar också att du ska känna direkt när du har tinat upp köttet om det luktar surt. Dessutom sa människan till mig att har du närmare -22 till - 23 grader i frysen ska det nog ha hållt sig. Vi får väl hoppas på att detta stämmer!

Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.04.05 - 18:20:41 »

Tack! Vad snällt av dig.  :inlove:

Tror du den bruna benmärgen betuder att jag bör slänga alltihopa eller bara benen?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #8 skrivet: 2010.04.05 - 19:26:12 »

Benen, såklart! Resten får du sniffa på efterhand!  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.04.05 - 20:21:09 »

Jag lutar åt att inte äta det. Hur kul är fläskbog utan ben, fett och svål egentligen?  :crazy:

Usch. Det finns mer där i botten på frysen. Man borde nog föra nån slags bok över vad man stoppar ner där.  :ignore:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #10 skrivet: 2010.04.05 - 21:25:19 »

Det har jag tänkt så många gånger att jag skulle ha en lista på vad som finns i frysen men.... :whistle:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30648



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2010.04.05 - 21:38:37 »

Jag måste ha tag i nån slags korgar så man kan sortera saker bättre. Jag har alltså en box, inte ett skåp. Det är 3 hängkorgar där uppe och ett slags fack. Sen är det ett stort HÅL. I början, när den är nästan tom efter avfrostning, sorterar jag i kassar. Men sen när man kommer hem med en massa djupfryst är det lätt hänt att man bara häller ner det i hålet och så går det som det går.  :shy:

Det följde med nån konstigt trådställning som man skulle montera ihop för att få nån slags avblalkningar därnere också, men det lyckades jag aldrig med och inte visste de i butiken hur man skulle göra heller. Ringde till och med till Whirlpool som bara hänvisade till bilden i bruxet, fast den jag pratade med erkände han den faktiskt inte visade hur man skulle sätta ihop grejerna eller ens hur det skulle se ut när det var klart och att han inte heller förstod hur man skulle göra.  :huuh:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.087 sekunder med 23 databasfrågor.