Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.09.25 - 01:02:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Räkgryta  (läst 4604 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« skrivet: 2010.03.05 - 00:00:20 »

Den här tycker jag är grymt god någon gång då och då. En riktig 70-talsklassiker är det tydligen!  :lol: Tror att mängden är beräknad till 4-6 portioner.

1 kg räkor med skal
2 gula lökar
1 stor grön paprika, eller 2 små
2 små burkar konserverade skivade champinjoner (jo, det ska faktiskt vara konserverade!)
2-3 dl grädde
Curry

Skala räkorna och spara räkhuvudena. Koka buljong på dessa. Bör koka iaf minst en timme. Sila buljongen.

Hacka löken och strimla paprikan. Stek löken mjuk, tilsätt champinjonerna och lägg i ganska så mycket curry som du låter steka med. Häll på räkbuljongen och låt koka ihop. Tillsätt sedan grädden. Koka lite till så att det blir mindre vätska. Ha i paprikastrimlorna och koka ca 10 minuter. I slutet läggs räkorna i. Dessa ska bara bli varma.

Jag brukar servera med ris och sallad, men troligen funkar något annat än ris lika bra.




Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30639



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.03.05 - 10:18:26 »

 :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #2 skrivet: 2010.03.06 - 23:11:09 »

Blir inte räkorna som små otuggbara gummibitar när man har tillagat dem sådär?  :confused3:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30639



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.03.06 - 23:16:51 »

 :whistle:

 
Citat
I slutet läggs räkorna i. Dessa ska bara bli varma.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #4 skrivet: 2010.03.06 - 23:31:17 »

Jovisst Hemul. Jag bara resonerade som en singelperson.

När jag lagar mat, då blir det aldrig bara en portion utan flera. Så jag gör matlådor kontinuerligt. Den där grytan skulle alltså inte alls fungera för mig. Att micra en matlåda med räkor i, på skolan bland folk. Låter inte alls som en bra idé, på mer än ett sätt.  :whink:

Den här grytan ska nog ätas upp samma dag den görs.
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30639



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.03.06 - 23:53:12 »

Mikra inte räkorna då. Du kan väl bara lägga i dem efterråt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #6 skrivet: 2010.03.07 - 00:14:34 »

Jovisst Hemul. Jag bara resonerade som en singelperson.

När jag lagar mat, då blir det aldrig bara en portion utan flera. Så jag gör matlådor kontinuerligt. Den där grytan skulle alltså inte alls fungera för mig. Att micra en matlåda med räkor i, på skolan bland folk. Låter inte alls som en bra idé, på mer än ett sätt.  :whink:

Den här grytan ska nog ätas upp samma dag den görs.
Om du ska ha med den till skolan, kan du väl göra grunden och sen ha räkor i en burk bredvid? Tror nog att de kalla räkorna tål en mikring på en minut eller så. Fast jo, det blir godare samma dag man gör den. Jag har värmt också, och det har varit ok, men inte lika gott. Dock har inte räkorna blivit som gummi. Men det kanske beror på att de inte kokar ens i den första delen?  :confused3:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.03.07 - 11:38:16 »

Det där lät jättegott Corny!!  :lick:

Ska absolut testa!
Några deciliter vitt vin i buljongen blir säkerligen också en höjdare  :nod-yes:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.083 sekunder med 23 databasfrågor.