Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 16:01:12 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vad gör man på oxsvans?  (läst 18042 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« skrivet: 2010.02.03 - 12:16:58 »

De har oxsvans rätt ofta på min ICA och det är inte så farligt dyrt. Vad kan man göra på det annat än oxsvanssoppa? Att man kan steka, pilla av köttet och göra nån slags gryta på't, det fattar jag. Men jag tycker det borde finna fler klassiska rätter. Har ni nåt gammalt familjerecept till mig?  :flirting:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.02.03 - 13:06:31 »

Citat
Av oxsvans gör man soppor och grytor. Mest känd är klassisk oxsvanssoppa. Köttet, som är smakrikt, kräver ca 3 timmars koktid för att bli mört. Oxsvans är även utmärkt att koka mustig och smakrik fond av. 

enligt

http://www.svenskkottinformation.se/styckning/oxsvans-och-lagg/
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.02.06 - 23:55:24 »

Jäsingen så gott det blev!  :yay:

Jag gjorde nån slags ragu med lite hopkokt garanttomat och svamp. Och buljong och grädde förstås! Mmmmm!  :inlove: Det var ju massor med kött på! Stor bitar kunde man plocka av. Massor med bindväv så det hela blev så där härligt klistrigt, så där som högrev blev förr! Buljongen har stått i slowcookern ett dygn ungefär och får nog stå ett till. Skopade upp tillräckligt till såsen till dagens middag bara. Det här köttet måste vara toppen till beuef bourguignon, för en oxlägg lär man väl aldrig få se igen.

Jag tror det blir billigt också. 49:- betalade jag på dyr affär. Ska se sen hur mycket kött jag fick ut.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.02.07 - 15:07:05 »

 :clapping:

jag har inte sett oxsvans på evigheter...

Lyllos dig!

 :nod-yes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.02.07 - 16:48:41 »

Vet inte varför min butik börjat ta hem det, för de har verkligen tråkigt köttsortiment annars. Alltid samma. Jag ska fråga på Coop och en annan ICA vad de tar per kilo och beställa där om det är billigare, för det här var toppen!  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.02.07 - 23:31:06 »

Det känns som att oxsvans blir ... ungefär som att koka soppa på en spik ..  :whistle: 
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.02.08 - 00:30:42 »

Ja sa OXSVANS, inte råttsvans.  :club: Den var tjock som mina vrister.  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.02.09 - 00:43:34 »

Belgian blue ... ? ....   :lmao:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2010.02.09 - 01:27:09 »

 :mad_roll:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.02.09 - 02:57:13 »

Nu har jag räknat baklänges här.  :biggrin1:

Det blev 750 g kokt kött och jag köpte 1788 g ā 49 kr/kg. Om man räknar med att kött minskar med 1/3 vid tillagningen så betalade jag 84:45/kg för köttet (rått) och fick allt ben och brosk på köpet.  :cool:

Om man tänker på att detta är en dyr affär, så är det nog oxsvans rätt prisvärt. Högrev + ett par märgben hade nog blivit dyrare. Nu ska jag ringa runt stans butiker och kolla vad de tar för oxsvans, för det här var fina grejer det! Sicken sås det blev! :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2010.02.11 - 19:37:48 »

Visst är det gött med oxsvans .. skoja ju bara Hemulen ..  :wave:   :laugh:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2010.02.22 - 11:14:26 »

ring till CIty gross också  :fingers: :lick: :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2010.02.22 - 11:18:34 »

De öppnar snart du och vem kommer att ha närmast DÅ? :devil:

Jag har redan kollat på invandsrarbutiken och de var dyrare än ICA. Däremot svalde jag min skräck för halal och köpte en färsk lammbringa där för 39:-. De har riktig köttdisk nämligen. Det var jättefint kött, så jag ska kolla in den mera.

Nån som vet hur man benar ur en lammbringa förresten? Det är slaksidan alltså, revbenen. Tunnbringa tror jag man sa förr. Googla hjälper inte, det står bara att man ska beställa den urbenad. Jag fattar ju på en höft, men jag tänkte om det finns några bra knep. Det är ju så himla tunnt kött, så det är väl risk att man trasar sönder det. Jag tror det skulle bli fint som rulle, det är därför jag vill bena ur.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2010.02.22 - 11:23:19 »

Kanske det du ,men jag har " en privat chaufför och bil ".

När ska du få Butiken ?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2010.02.22 - 11:24:56 »

Vet inte. Det har bara sagts våren 10. De har haft skylt uppe sen i somras.  :glare:

Om de inte lyckas övertala stadsbuss att sätta in en extra hållplats kan det bli lite jobbigt. Det är inte jättelångt till hållplatsen nu, men rätt långt om man har korta ben och tunga kassar. Man måste över en stor väg också. Vi får bara åka 1 1/2 timme på en biljett här, så promenadtiden till hållplatsen är viktig av den anledningen också. Ska man betala 30 spänn för bussen så lönar det sig knappt att åka om man inte ska handla jättemycket.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544