Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 11:26:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tysk Kvargtårta a'la LCHF  (läst 6269 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.01.16 - 21:19:09 »

Kvargtårta

500g    kvarg
240g   ägg  (5st stora)
50g     smält avsvalnat smör
150g   gräddfil
50g     sojaprotein 73% vaniljsmak
10g     bakpulver  (2tsk)
10g     hermesetas strö (ca 5msk) (Använder man flytande så minskar kolhydraterna lite)
1 fl      Cedro citronessens

Smeten väger totalt 1250g

Separera gula från vitan. Vispa vitan hård. Rör samman övriga ingredienser till en slät smet. Vänd försiktigt ner vitan. Häll i en stor rund öppningsbar springform klädd med papper i botten.
Grädda i 150 till 160 grader i 55 till 60 minuter. Får ej gräddas för länge, då kan osten separera och den blir vattnig.

Beräknar ca 12 bitar på tårtan vilket blir ca 100g/bit.

1519 kcal                          121   kcal/100g
134g P                               10g   P/100g
89g   F                                7g    F/100g
45g   Kh                              3g   Kh/100g

Servera gärna vispad grädde till.
Loggat

Vira
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544