Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 18:00:20 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Proteinpulver???  (läst 6018 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« skrivet: 2009.04.28 - 01:24:41 »

Måste fråga, trots att jag har hängt här ett tag, vad det är för speciellt med proteinpulver när det kommer till bakning. Ofta står det i recepten att det ska användas Bake-pro. Vad är detta? Var får man tag i det? Vad ersätter det i de ursprungliga recepten? Varför just Bake-pro när det kommer till bakning? Förstår ju att det är något speciellt med det, men inte vad. Någon som kan vara snäll att förklara för en novis på såna här saker?
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #1 skrivet: 2009.04.28 - 09:48:09 »

Bake Pro är ett Vassleprotein speciellt utvecklat för bakning o matlagning. Tål värme upp till 200*. Kan även anv. till proteindrinkar. Innehåll / 100 g  80 g protein, fett 4g   kH 6 g  . I vanligt mjöl är det så högt kh innehåll så därför är Bake Pro ett alternativ. Men bröd man bakar med Bake Pro blir gärna lite torrt så man får  öka på fettet
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #2 skrivet: 2009.04.29 - 22:16:51 »

Så det är så det är! Tack för svaret! Bake-pro är alltså något för riktiga muskelbyggare? Istället för proteindrinkarna, då? Har inte kolla på mjöl-kh, men kan tänka mig att det ligger runt 20-25, eller något sånt, och då är ju detta bra. Hur mycket fett måste man öka med ungefär på ett vanligt recept? Kan ju vara bra att veta.  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.04.30 - 00:32:10 »

You wish! Vetemjöl innehåller 72% kolhydrater. :sosad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2009.04.30 - 12:50:49 »

Så mycket??? Det trodde jag, som sagt, inte!!!  :eeek: Är ju nästan på godisnivå...
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544