Fetbobbas Forum

Allmänt => Nybörjare => Ämnet startat av: Corny skrivet 2009.04.28 - 01:24:41



Titel: Proteinpulver???
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.28 - 01:24:41
Måste fråga, trots att jag har hängt här ett tag, vad det är för speciellt med proteinpulver när det kommer till bakning. Ofta står det i recepten att det ska användas Bake-pro. Vad är detta? Var får man tag i det? Vad ersätter det i de ursprungliga recepten? Varför just Bake-pro när det kommer till bakning? Förstår ju att det är något speciellt med det, men inte vad. Någon som kan vara snäll att förklara för en novis på såna här saker?


Titel: SV: Proteinpulver???
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.04.28 - 09:48:09
Bake Pro är ett Vassleprotein speciellt utvecklat för bakning o matlagning. Tål värme upp till 200*. Kan även anv. till proteindrinkar. Innehåll / 100 g  80 g protein, fett 4g   kH 6 g  . I vanligt mjöl är det så högt kh innehåll så därför är Bake Pro ett alternativ. Men bröd man bakar med Bake Pro blir gärna lite torrt så man får  öka på fettet


Titel: SV: Proteinpulver???
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.29 - 22:16:51
Så det är så det är! Tack för svaret! Bake-pro är alltså något för riktiga muskelbyggare? Istället för proteindrinkarna, då? Har inte kolla på mjöl-kh, men kan tänka mig att det ligger runt 20-25, eller något sånt, och då är ju detta bra. Hur mycket fett måste man öka med ungefär på ett vanligt recept? Kan ju vara bra att veta.  :lol:


Titel: SV: Proteinpulver???
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.30 - 00:32:10
You wish! Vetemjöl innehåller 72% kolhydrater. :sosad:


Titel: SV: Proteinpulver???
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.30 - 12:50:49
Så mycket??? Det trodde jag, som sagt, inte!!!  :eeek: Är ju nästan på godisnivå...