oops från finska topp-10-lowcarp-resept-listan

Sidor: << < (2/8) > >>

Fjällmor:

jag håller också en slant på mascarpone bookia. Hur jag nu ska få tag i det här i fjällen  :blink:



hemul:

Gör den själv!  :lmao:

Varför just mascarpone? Vilken färskost som helst borde väl funka.

Bookia:

Tja, det är inte jag som har experimenterat med oops men kanske har krämigheten något att göra med att konsistensen blir lyckad.
Alla färskostar är saltade, så återigen lär de inte funka med köpta färskostar ifall man vill göra något sött. 

Varför inte delge oss receptet på hemgjord mascarpone hemul!?  :flirting:



idalinda:

oops är väldigt likt hemulbröd men oops är inte så brödaktig. Den väsentliga skildnaden är just "utan mjöl".

Jag gjorde födelsedagstorta av oops ( då utan salt och med lite stevia och 1-2 msk socker ) då kändes det inte salt alls, den  gjorde  bara sitt jobb mellan fruktmosen .

Det blir intressant om någon hinner testa med egengjort ost den som Hemul har i sin recept, det borde fungera även om konsistensen är inte riktigt samma som philadelphian, eller ?



Vira:

Detta receptet finns på norska forumet undet Oopsi-rolls.

Jag använde lidl:s mjukost Pic-Frisch Classic. Den är inte så salt som Philadelphia'n.

Smakade lite för mycket ägg, men gick ganska bra till varma mackor.

Tyckte dock att "brödet" blev lite för torrt när det leggat kvar framme, det blev som fnöske då.

Sidor: << < (2/8) > >>