oops från finska topp-10-lowcarp-resept-listan

Sidor: (1/8) > >>

idalinda:

Oops !

så enkelt så genialiskt !

18 ägg
200g färskost ( philadelphia )
2 tsk bakpulver
salt och sötning efter behov

Det blir nästan 3 hela ungsplåtar av den här mängden

1) dela ägggulor och vitor
2) vispa vitor till ett hård skumm ( tänk maräng )
3) blanda gulor, färskost och bakpulver ( ev. salt /sötning)
4) blanda gulor försiktigt i vitskummet

stek i ugnen 150 grader  ( tiden beror lite på tjockleken, men 15 minuter kan vara ett riktmärke)

Och nu börjar det roliga: :w00t: :w00t:
Den fungerar riktigt bra som tårtbotten och  rulltårta ( är mjuk och håller bra ihop)
man kan steka det på stekpannan som pannkakor, så goda och krispiga de bli, ser ut precis som vanliga pannkakor och smaken är helt enkelt ... mmm. gott !!! ( min satts innehöll 1 tsk salt och det var för mycket för pannkakor , jag tror att man klarar sig bra utan, socker hade jag 2-3 msk, men jag tror att det fungerar utmärkt utan socker också )

Dagens roligaste var att göra varma mackor av dom i voffeljärn ; ni vet,; bröd, ost,  kryddor, skinka tomat, ost, bröd och pressa så att osten smälter. Det var verkligen på riktigt med nästan noll kolisar !

jag tror att en chokladrulltårta skulle inte vara en omöjlighet.

Jag dräglar över tanken om en tårta med denna botten ( kanske med kakao) , fjällmors glass och lite bär   :w00t:



Fjällmor:

 :eeek:

men!

Vi har pratat om en liknande utveckling av recept härhemma. Men inte kommit till skott. SÅ skoj att det funkar ju!!! :clapping:

Måste testa....

 :rolleyes:

hemul:

Är inte det där väldigt likt hemulbröd?  :blink:

Bookia:

Philadelphiaost är ju ettersalt tycker jag.  :shake_head:

Svårt att göra något "sött" med bottnen då. Fast mascarpone skulle väl säkert funka istället? Trots att det är inte lika hårt?  :blink:

hemul:

Det är mer ägg i förhållande till ost va? Och mer gulor.  :confused3:

Blir det mer poröst i konsistensen?

Sidor: (1/8) > >>